Від Києва до Слов’янська: день народження Бандери відзначили по всій Україні

03.01.2018
Від Києва до Слов’янська: день народження Бандери відзначили по всій Україні

На марші на честь Степана Бандери вийшло багато української молоді.

Уже традиційною стала смолоскипна хода в перший день Нового року на честь дня народження Степана Бандери — цьогоріч вона була присвячена вшануванню 109-ї річниці політичного діяча, лідера українського національного визвольного руху.
 
У столиці на акцію зібралися сотні його прихильників — маршрут ходи, як і в минулі роки, почався від парку імені Тараса Шевченка: люди пройшлися з факелами середмістям Києва аж до майдану Незалежності, де згодом відбулося віче.
 
На акції було чимало як літніх, так і молодих людей.  
 
Напередодні організатори анонсували проведення маршів по всій Україні: у 20 регіонах і в понад 50 населених пунктах по Україні.
 
Зокрема, колони людей зі смолоскипами пройшли вулицями Львова, Сум, Харкова, Тернополя, Дніпра, Рівного, Херсона, Кривого Рогу, Мелітополя...
 
Відбулись «марші Бандери» і на  сході України. У Слов’янську в смолоскипній ході взяло участь близько 200 осіб: учасники ходи загасили факели на кінцевій точці маршу біля пам’ятника Тарасу Шевченку й провели мітинг. 
 
В  Авдіївці марш організували «Свобода», «Правий сектор» і «Національний корпус» — смолоскипна хода пройшла по Центральному проспекту.
 
Акції по містах пройшли під наглядом правоохоронців і без інцидентів.