На Тернопільщині з’явилися пересувні лабораторії для контролю ваги і габаритів фур

03.01.2018
На Тернопільщині з’явилися пересувні лабораторії для контролю ваги і габаритів фур

Люди, які слідкують за вагою.

На дорогах Тернопільщини з’явилися сучасні спеціалізовані автомобілі Укртрансбезпеки.
 
Кожний із них — це, по суті, ціла мобільна лабораторія, обладнана, зокрема, комплектом вагiв, які здійснюють он-лайн передачу результатів зважування вантажних автомобілів на сервер, приладами для вимірювання габаритних розмірів транспортних засобів та обстеження їх технічного стану, ноутбуками та принтерами для оперативного складання актів та постанов щодо порушників.
 
Як відомо, перевантажений понад встановлену норму автотранспорт завдає серйозних пошкоджень дорожньому покриттю, з яким в Україні й без цього багато проблем, у результаті держава має збитки на мільйони гривень.
 
От і в Тернопільській області, за даними автодорожніх служб, 75 відсотків доріг збудовані свого часу з розрахунку на низьку тоннажність транспорту, тож сучасні великогабаритні фури їх просто «розбивають». 
 
Як повідомив під час свого візиту на Тернопільщину (з приводу впровадження новації) голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, за фінансового сприяння Єврокомісії його відомство придбало 78 мобільних пересувних лабораторій, які допоможуть забезпечити більш ефективний і системний габаритно-ваговий контроль.
 
Кілька таких працюватимуть і на дорогах Тернопільської області. Місцева влада, за словами голови облдержадміністрації Степана Барни, повністю бере на себе облаштування відповідних майданчиків. Їх планують розмістити на трасах, де трафік вантажівок найінтенсивніший, зокрема, у напрямках: Тернопіль—Львів, Тернопіль—Хмельницький, Тернопіль—Кременець, Тернопіль—Івано-Франківськ, Тер­нопіль—Кам’янець-Подільський.