Чого чекати від року Собаки: гороскоп на 2018 рік для усіх знаків зодіаку

05.01.2018
Чого чекати від року Собаки: гороскоп на 2018 рік для усіх знаків зодіаку

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Початок новорічного відліку для України ознаменувався цікавим астрологічним показником.

У верхній кульмінації над Києвом у цей момент опинилася альфа сузір’я Великого Пса — найяскравіша зірка північної півкулі Сіріус.

В українському фольклорі — Зірниця, символ початку жнив.

Умовні характеристики 360 координат зодіакального виднокола наділяють відповідний 11-й градус Рака таємним посвяченням, впливовою протекцією та вимагають виховання самоконтролю. 

Характер, сформований традицією

Сонячний знак Рака, який цьогоріч потрапив у зону мети нашої країни, символізує генетичне коріння, глибинну пам’ять, захист родинного простору.
 
А небесний хорт (Сіріус) у компанії з Юпітером у знаку Скорпіона привертає увагу до запорозьких характерників, наділених таємними військовими знаннями та посвячених у магічні обряди воїнів-перевертнів.
 
Згадки про них зустрічаються у працях Дмитра Яворницького та Пантелеймона Куліша — в описах традицій бойового мистецтва та культу воїнів-звірів у військовій культурі українців.
 
В давніх історичних джерелах характерники згадуються як воїни, наділені надзвичайними можливостями, сильним характером, цілительськими здібностями.
 
Згадаємо іще: спас — це хорт-одинак, який береже кошару, завжди перебуваючи на нейтральній території.
 
В казках, легендах про характерників культ воїна-перевертня став базою міфології українського козацтва.
 
За фольклорними переказами, січовий отаман Іван Сірко був непереможним характерником, завжди знав, де що робиться, перевертався вовком чи хортом — і ані шабля, ані куля його не брали.

Маємо те, що створюємо

Україна як державна одиниця останньою точкою відліку отримала 24 серпня 1991 року.
 
Програма території значно давніша, але в динаміці пов’язана з нинішньою.
 
Важливими резонансними зонами є знаки стихії Земля (Тілець, Діва, Козоріг) та «фіксованого хреста» (Тілець-Лев-Скорпіон-Водолій).
 
У всіх перших осіб нинішньої держави акцентована зона Козерога — програмна, але водночас і найбільш проблемна для України.
 
Вона, власне, й символізує саме державотворення, створення міцної управлінської системи. До речі, Донбас теж пов’язаний із цим зодіакальним знаком.
 
У кінці листопада — в грудні минулого року і по липень включно нинішнього цю зону чекає непростий період: позбавлення ілюзій, боротьба зі спокусами, асенізаційні процеси з відповідним запахом.
 
Своєрідне загострення хвороби, коли професійне медичне втручання дає шанс позбавитися її.
 
Піки загострення, включно з листопадово-грудневим, припадуть також на березень-квітень та кінець червня.
 
У ці періоди варто б детально прописати діагнози і повідсікати гниль і коросту, бажано — з точністю нейрохірурга.
 
Але створювати якісь принципово нові системи до серпня небажано, потрібне карантинне провітрювання «палати».
 
Вже з кінця січня увійде в силу чесний патріотизм, відділивши справжнє від істерики, ілюзій і провокацій.
 
Маршрути національного, територіального відродження, сформовані протягом наступних 7-8 місяців, матимуть ціннішу перспективу, ніж спроби укріпити владну (чи кримінальну) вертикаль.
 
Очищення історичних коренів, охорона довкілля, національні традиції, родинні цінності  те, на чому варто зосередитися цього року.
 
Тим паче, що згадана вже найяскравіша зірка зоряного неба також благословляє саме цей шлях. 

Між метою й ілюзією

Цікаво, що Сіріус у верхній кульмінації, згідно з астрологічними базами Вермахту, мав міжнародно визнаний «фінансовий маг» — Ялмар Шахт, директор Національного банку Німеччини (1916—1923), президент Рейхсбанку у 20-30-ті роки, рейхміністр економіки в 30-х — на початку 40-х минулого сторіччя.
 
Між іншим, чи не єдиний з-поміж владного бомонду нацистського уряду виправданий у результаті Нюрнберзького процесу.
 
Власне, сюжетною лінією цьогорічних подій для нашої країни також стане вибір між професіоналізмом, цілеспрямованістю та інноваційним мисленням з одного боку, та жадібністю, жорстокістю, сибаритськими звичками й брехливою пропагандою — з іншого.
 
Сіріус — королівська, але й агресивна зірка. В кульмiнаціі вона обіцяє досягнення, хорошу репутацію та прибутки в комерційних справах та в державному управлінні.
 
Таке ії розташування сприятливе для військових, юристів, держслужбовців.
 
Сподіватимемось, нам вистачить здорового глузду позбавитися інфантилізму і вдячно реалізувати дари зірки удачі.
 
Овен
 
Протягом перших восьми місяців надзвичайно цінною буде підтримка близьких. Вірний Собака забезпечить успіх спільним проектам. Із серпня удача усміхнеться креативним і закоханим. Сила любові і натхнення здатна подолати будь-які перешкоди і змiнити світ.
 
Телець
 
У першій половині року є можливості розширити спілкування з родиною. Варто озвучувати свої проблеми і бажання вголос. У другій половині року удача постукає у двері вашого дому: зміна житла, ремонт або рішення жити разом із коханою людиною цілком на часі.
 
Близнюки
 
Перша половина року вдала фінансово: сміливо вступайте в конкуренцію, відстоюйте власні проекти. У другій половині року успішні поїздки на невеликі відстані. Важливе дружнє оточення. Поділіться добром із близькими — повернеться сторицею.
 
Рак
 
На початку року робочі проекти йдуть вдало, якщо не братися одночасно за тисячу справ. Щоб скласти план дій, зверніться по допомогу до досвідченіших. Якщо правильно оберете пріоритети, то ближче до осені результат сприятиме зростанню матеріальних ресурсів. Щоб примножити власні статки, не забувайте допомагати іншим.
 
Лев
 
Ангели-хранителі протягом перших семи місяців надаватимуть допомогу в потрібний момент саме там, де це буде необхідно. Власна інтуїція стає в нагоді, але іноді дорогою ціною. У своєму оточенні зверніть увагу на непомітну але надійну людину, роль якої ви применшуєте. І тоді ближче до кінця року зможете свідомо провести переоцінку цінностей.
 
Діва
 
Початок року дозволяє зосередитися на особистих цілях. Амбітні надії виправдаються, якщо будете справедливі в судженнях і терпимі до дрібних недоліків інших. Випадкові знайомства можуть перерости в надійні і вигідні зв’язки. Виваженість принесе удачу і в стосунках: ідеально вони складуться зі старшими.
 
Терези
 
Перша половина року наповнена роботою, кар’єрою, публічними подіями. Тенденції позитивні, але ризикуєте занадто багато взяти на себе. Тверезо співвідносьте свою мету, здібності і вигоди, які дає кожна конкретна ситуація. Підтримка впливових людей забезпечена, якщо демонструватимете щиру вдячність їм та підтримаєте колег, які цього потребують. В кінці року відчуєте цінність справжньої дружби.
 
Скорпіон
 
Відкрити нові горизонти, щоб чіткіше побачити власне майбутнє і зрозуміти, чого ви насправді хочете, — шанси року, що настав. І далекі поїздки, і вивчення свого внутрішнього світу результативніші з допомогою мудрого вчителя. Тоді навіть побутові події стануть цінним джерелом духовного досвіду. У другій половині року вдалий кар’єрний період: є шанс дорого «продати» свої компетенції і зайнятися тим, що суголосне внутрішнім переконанням.
 
Стрілець
 
Хобі, яке приносить задоволення, якщо поставитися до нього серйозніше, цілком може забезпечити комерційний успіх і нові плідні відносини. Ближче до середини року можете розраховувати на отримання ресурсів, які ви давно заслужили. Це виявиться дуже доречним, щоб відправитися в омріяну подорож: з кінця серпня далекі поїздки легкі і вдалі.
 
Козоріг
 
Протягом року підтримкою в нелегких умовах стануть романтичні зв’язки, дружба та душевно близькі люди. Ви користуватиметеся щирою симпатією оточуючих, викликаючи захоплення. Особиста популярність позитивно позначиться на ваших проектах допомогою і підтримкою. Відкритість і щирість допоможуть переконатися: кохання —  не єдина форма відносин, що надихають.
 
Водолій
 
Початок року сприятиме поліпшенню повсякденного життя, облаштуванню побуту, придбанню корисних навичок. Потурбуйтеся про себе самі — і ваші зусилля щедро винагородить оточення. Новий образ відповідального господаря покладе початок близьким зв’язкам або плідному діловому партнерству. Кінець літа і початок осені — ідеальний для початку оновлених стосунків.
 
Риби
 
До середини липня обставини сприятливі для самореалізації, творчої уяви, любовних стосунків. Кохання розкриє найкращі якості і таланти — ваші та вашого партнера. Його енергія чарівним чином змінить вас і благотворно вплине на все ваше життя. Почуття гумору допоможе в ситуаціях, які пригнічують чи зазвичай викликають гнів. Удача чекатиме не зосереджених на дрібних негараздах повсякденності, а великодушних представників цього сонячного знаку.