На Черкащині вилучили 15 тонн фальсифікованої побутової хімії

05.01.2018
На Черкащині правоохоронці прикрили підпільний цех iз виготовлення фальсифікованої побутової хімії.
 
Під час обшуку вони вилучили близько 15 тонн підробленої продукції відомих торгових марок. Про це «Україні молодій» повідомили у черкаському обласному управлінні поліції.
 
Все почалося з того, що працівники Київського управління Департаменту кіберполіції отримали інформацію від правовласників відомої торгової марки про те, що на території Черкаської області діє підпільний цех, де підробляють їхню продукцію.
 
Поліцейські встановили, що зловмисники виготовляли побутову хімію та збували її у мережі інтернет на сайтах онлайн-оголошень.
 
Як з’ясувалося, організатором підпільного хімічного бізнесу був 40-річний мешканець Черкаської області. За місцем його проживання поліцейські провели санкціонований обшук.
 
Під час обшуку у підсобному приміщенні домоволодіння «бізнесмена» правоохоронці виявили та вилучили промислову лінію з виготовлення фальсифікованих товарів побутової хімії, пристрої для упаковки, змішування та випуску фальсифікату, наклейки на тару відомих торгових марок та вже готову для реалізації продукцію. 
 
Нині триває досудове розслідування за кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 229 КК України,  вживаються заходи щодо отримання заяв від правовласників, які представляють інтереси торгових марок популярної продукції.
 
Крім того, поліцейські встановлюють канал постачання складових для виготовлення фальсифікату,  осіб, які збували «хімію», та з’ясовують, скільки часу працювати підпільники.