На Донбасі активізувалася ворожа повітряна розвідка

05.01.2018
Напередодні Різдва ворог дещо затих (уздовж усієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу минулої середи), натомість активізував повітряну розвідку, повідомляє прес-центр штабу АТО.
 
Зазначається, що безпілотні літальні апарати противника, які заборонені до застосування Мінськими домовленостями, було зафіксовано а районі Світлодарської дуги та на Приазов’ї.
 
Уже наступного дня російські окупанти п’ять разів порушували перемир’я на донецькому напрямку. Зокрема, з мінометів калібру 82-мм бойовики вели вогонь по оборонних укріпленнях ЗСУ довкола Мар’їнки та шахти Бутівка. 
 
Гранатомети різних видів та легке піхотне озброєння загарбники застосували біля Авдіївки та Водяного (зокрема, тут окупанти застосували фактично весь арсенал піхотного озброєння — гранатомети різних видів i великокаліберні кулемети), а зі стрілецької зброї провокували оборонців Широкиного.
 
Українські воїни жодного разу не піддалися на провокації агресора і вогонь у відповідь не відкривали. У результаті ворожих обстрілів жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.
 
«Українські військовослужбовці забезпечували виконання всіх заходів щодо дотримання режиму тиші та вогонь у відповідь не відкривали», — зазначили у штабі.
 
На інших ділянках лінії зіткнення порушень перемир’я не зафіксовано.