Йому б мало виповнитися 83 роки: у Черкасах вшанували пам'ять Василя Симоненка

10.01.2018
Йому б мало виповнитися 83 роки: у Черкасах вшанували пам'ять Василя Симоненка

На вшануванні біля могили Василя Симоненка виступає черкаська письменниця Валентина Коваленко.

У Черкасах згадували відомого українського поета Василя Симоненка, який свого часу жив тут, працював у місцевих газетах і написав у черкаський період свого життя чимало чудових творів.
8 січня йому б виповнилося 83 роки. 
 
«Відбувся пошанівний захід біля місця вічного спочинку Василя Симоненка та його матері. Продовжили біля пам’ятника поетові в однойменному сквері у центрі міста. Виступаючі щиро означували наше сьогодення глибом Симоненкового слова. Згадати поета прийшли здебільшого представники творчої інтелігенції, а також черкаські народнорухівці», — розповідає «Україні молодій» черкаська письменниця Валентина Коваленко.
 
За її словами, втішена тим, що змогла долучитися до організації цього кола шанувальників Василевої поезії і його непохитно української позиції. 
 
Щороку, наголошує пані Валентина, це коло збільшується. Напевне, в час серйозних випробувань люди природно звертаються до наших великих правдословів.
 
Під час вшанування поета учасники пам’ятних заходів поклали на його могилу та до підніжжя пам’ятника квіти, а у своїх виступах згадували патріота Симоненка і читали його поезію.
 
Сьогодні у Черкаській обласній філармонії  о 16-й годині відбудеться вечір пам’яті Василя Симоненка.