За кадром розслідування: як правоохоронці вийшли на вбивцю Ірини Ноздровської

12.01.2018
Резонансне вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської, судячи з останніх звітів керівництва Нацполіції, фактично розкрито. 
 
Заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін заявив на брифінгу, що «результати проведення експертизи ДНК показали: на постраждалій були виявлені частинки, які належать підозрюваному» — Юрію Россошанському (батьку Дмитра Россошанського, винуватця смертельного ДТП 2015 року, через яке й розпочалася вся ця трагічна історія). 
 
Поліція проведела досить копітку роботу: правоохоронці відновили шляхи можливого повернення потерпілої додому, провели поквартирний обхід мешканців селища Демидова та прилеглих населених пунктів (а це близько трьох тисяч громадян).
 
Встановлено всіх водіїв «маршруток», які здійснюють перевезення людей, а також водіїв транзитних маршрутів, й виявлено, що з 17 до 18 години (саме той час, коли й зникла Ноздровська) 29 грудня — 367 осіб перемістились від станції метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів. Усіх їх було опитано.
 
Також поліцією встановлено й відпрацьовано відеокамери від вулиці Банкової до станції метро Героїв Дніпра та до селища Демидів, а це понад 45 відеокамер, з яких правоохоронці змогли оперативно отримати доступ вже до 35.
 
Пан Аброськін наголосив, що в рамках кримінального провадження слідством призначено близько 70 експертиз, а розтин тіла потерпілої проводився комісійно — трьома медичними експертами: «І саме після отримання всіх результатів експертиз ми провели аналіз, який дозволив нам повернутися до сім’ї підозрюваного».
 
Правоохоронці провели детальний обшук у будинку затриманого та виявили предмети зі слідами бурого кольору. При огляді місцевості правоохоронці використовували технічні засоби. В руслі річки водолази знайшли можливе знаряддя вчинення злочину. Наразі всі знайдені і вилучені предмети направлено на експертизу.
 
За словами В’ячеслава Аброськіна, стосунки між родинами були напружені протягом тривалого часу, тож, можливо, вбивство було скоєно в результаті чергового конфлікту: «Виходячи з того, що мені відомо, цей злочин — це не сплановане вбивство, а збіг обставин».
 
Трохи згодом журналістам перший заступник глави Нацполіції сказав, що персонально розмовляв із підозрюваним Юрієм Россошанським, котрий зізнався у вбивстві й абсолютно не шкодує про це. 
 
Додамо, що за сім днів цього року скоєно 33 убивства, з яких уже розкрито 23, по решті злочинів проводиться робота щодо встановлення причетних до їх скоєння.