Під Авдіївкою поранено 2 бійців ЗСУ під час обстрілів

16.01.2018
Під Авдіївкою поранено 2 бійців ЗСУ під час обстрілів

Захисники. (Фото зі сторінки Михайла Ухмана у «Фейсбуці».)

Новорічно-різдвяні свята добігають кінця, тоді як на Донбасі так зване «різдвяне перемир’я» мало хто бачив, тоді як чули про нього всі.
 
Якщо на Василя, 14 січня, ворог «поливав» позиції ЗСУ на луганському напрямку з грантометів, а на донецькому — у передмісті Авдіївки з великокаліберних кулеметів, то напередодні, на Маланку, позиції ЗСУ на приморському напрямку вперше за час свят накрили з артилерії. 
 
Як повідомляє прес-центр штабу АТО, минулої суботи на Приазов’ї майже годину тривав обстріл iз гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122-мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного. 
 
«Тут НЗФ випустили понад два десятки боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, бойовики вели вогонь iз важких мінометів. На інших ділянках бойовики обстрілювали українські позиції зі 120-мм мінометів і гранатометів неподалік шахти Бутівка, а зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів — біля Кам’янки. Також iз гранатометів різних видів і стрілецької зброї — поблизу Верхньоторецького», — йдеться у повідомленні. 
 
У штабі наголошують, що російсько-окупаційні угруповання й надалi нехтують домовленостями про тишу на час новорічно-різдвяних свят та заборону обстрілювати із заборонених Мінськими угодами мінометів оборонні укріплення ЗСУ.
 
До речі, минулої неділі двоє українських військовослужбовців отримали поранення.
 
Як повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, це сталося неподалік Кам’янки та Авдіївки, поранених було оперативно доправлено до військових мобільних шпиталів. 
 

ДО РЕЧІ

Конфлікт на Донбасі — чи не єдиний у світі в післявоєнний період, де ООН не бере взагалі ніякої участі. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України Роман Безсмертний в ефірі телеканалу ZIK.
 
«Але в чому парадоксальність ситуації? Це чи не єдиний конфлікт у світі в післявоєнний період, де ООН узагалі ніякої участі не бере. Та ООН, суть якої була не допустити війни, вона сьогодні дивиться, як два учасники, два фундатори ООН воюють!» — зауважує пан Безсмертний. 
 
І додає: «Увесь рік Україна в Раді Безпеки як непостійний член, але Росія — постійний, рік iде війна, а ООН дивиться на все це і не має навіть програми щодо енергоресурсів, щодо військовополонених, бо їх же там немає! Чому до нас так ставляться?».