У Сирії заарештували судно з десятьма українськими моряками на борту

16.01.2018
За борг судновласника у Сирії заарештували судно з десятьма моряками з України на борту.
 
У всіх членів команди судна Starshina Derov N.G забрали паспорти, а людям заборонили пересування по території Сирії.
 
Заручниками ситуації стали четверо мешканців Херсона, п’ятеро одеситів, троє моряків iз Миколаєва та киянин. Відомо, що українські моряки чотири місяці тому уклали контракт iз турецьким судновласником за посередництва підприємства «Альянс Навігейшн» (Херсон).
 
Передбачалося, що команда відправиться на борт судна до Лівану, але раптово з’ясувалося, що корабель перебуває в сирійському порту Тартус, де вже понад два роки йде громадянська війна.
 
Про те, що ситуація катастрофічна, стало зрозуміло після того, як «Альянс Навігейшн» від проблеми самоусунувся, а Морська адміністрація Танзанії проігнорувала всі запити моряків.
 
— Лише завдяки втручанню дипломатичних служб України нашим морякам почали постачати на борт арештованого у Сирії судна воду та провізію, — розповів керівник проектів благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль «Андрій Шевченко. — Нині судно перебуває в жахливому технічному стані та може становити загрозу для екології чужої держави. Ми чекаємо реакції на дії посередника при працевлаштуванні з боку Міністерства соціальної політики та правоохоронних органів України.
 
Раніше судновласник Starshina Derov N.G з Туреччини неодноразово ухилявся від санкцій через порушення заборони на відвідування портів окупованого Криму.
 
Потім корабель заарештували в Сирії за борги судновласника за позовом третьої особи.
 
Українські моряки змушені виживати в екстремальних умовах Сирії, а надії на отримання чесно зароблених грошей тануть iз кожним днем. Борг iз зарплати вже перевищив суму у 50 тисяч доларів.