Україну атакують масштабні снігопади: очікується сніг до 40 см

19.01.2018
Україну атакують масштабні снігопади: очікується сніг до 40 см

Не розчистиш — не поїдеш.

Зима в Україні знову  нагадала про себе повномасштабними снігопадами: в середу та четвер на окремих ділянках доріг частково обмежено переміщення великогабаритного вантажного транспорту у Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській та Одеській областях.
 
Перепало й столиці — 200 спецмашин не встигали боротися з навалою снігу, який фактично безупинно йшов, починаючи з ночі на середу.
 
Чимало неприбраних тротуарів у Києві завдавали клопоту пішоходам. До столиці наразі фурам також — зась: на період снігопаду обмежений в’їзд до Києва вантажного та великогабаритного транспорту з усіх напрямків.
 
Негода призвела до рекордної кількості ДТП в Україні: 17 січня їх сталося  аж 987! 
 
У країні оголосили штормове попередження через сильні снігопади. Унаслідок впливу активного циклону на території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської і Миколаївської областей очікують на сильні, місцями дуже сильні, снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, у столиці — близько 20 сантиметрів, попереджають синоптики. 
 
Зважаючи на екстраординарні погодні умови,  керівникам ОДА, РДА і місцевого самоврядування заборонили залишати свої області на час негоди.
 
Із такою заявою виступив під час засідання штабу ДСНС віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.
 
Він констатував: «Досить складною є ситуація в південних областях, де 17-19 січня очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів».