На Світлодарській дузі ворог розмістив міномети в окупованих селах

23.01.2018
У нiч на понедiлок російські окупанти та місцеві бойовики щонайменше двічі обстріляли позиції ЗСУ, в тому числі із застосуванням 120-мм мінометів.
 
Як повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, обидва обстріли сталися на Луганському напрямку на Світлодарській дузі. 
 
На селище Луганське, яке утримують захисники України, лягло близько 20 мінометних снарядів.
 
Ворог також гатив по позиціях iз великокаліберних кулеметів і отримав вогонь у відповідь зі стрілецької зброї. 
 
«Ці обстріли противник організовував із тимчасово непідконтрольних українському уряду населених пунктів Нижнє Лозове та Калинівка», — додав полковник Гуцуляк.
 
Перед цим ворог мовчав майже добу, зазначають у штабі АТО. Звісно, якщо не рахувати провокацію бойовиків ОРДО проти цивільних: на Донеччині, у «сірій зоні», в районі окупованого села Оленівка терористи обстріляли мікроавтобус iз пасажирами. Один мирний мешканець загинув, ще один отримав поранення.
 
При цьому інформаційні ресурси сепаратистів і російські ЗМІ одразу намагалися звинуватити в обстрілі буса саме ЗСУ. 
 
«Такі цинічні дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії у переддень візиту на територію Донецької та Луганської областей першого заступника глави СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга», — заявили у штабі АТО. 
 

ДО РЕЧІ 

Україна наразі вже готова до жорсткої військової відсічі, якщо агресор піде у наступ, заявив Президент Петро Порошенко під час урочистого зібрання з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР.
 
Глава держави зазначив, що в боротьбі з агресором Україна відчуває «потужну підтримку» наших міжнародних партнерів. За його словами, така підтримка є принциповою позитивною відмінністю нинішньої ситуації від тієї, що існувала сто років тому.