Харківські БТР-4 вже рік виготовляють без російських комплектуючих

23.01.2018
Заводи  Укроборонпрому поступово переходять на випуск бронетехніки, що укомплектована вітчизняними агрегатами та вузлами.
 
Це стало можливим завдяки приходу на ринок підприємств малого та середнього бізнесу, які оперативно реагують на потреби військово-промислової галузі і мають змогу впроваджувати у виробництво сучасні технології.
 
Як повідомляє прес-служба концерну, позаминулого року в Харківській області з великими заводами співпрацювало лише 20 приватних фірм. Сьогодні їх кількість зросла вже до 132. 
 
Динаміка імпортозаміщення теж вражає.
 
«Для прикладу: у виробництві новітніх бронемашин БТР-4 станом на 2014 рік кількість деталей iз Росії становила 45%, ще 45% були українськими, а 10% імпортувались, — повідомляють в «Укроборонпромі». —  У 2015 році кількість російських деталей становила 0%, а ще 35% імпортувались з інших країн. У 2017 році Україна самостійно виробляє 88% усіх агрегатів i вузлів для БТР-4, імпортуючи лише 12% комплектуючих». 
 
Постійно ускладнюється і номенклатура виробів, оскільки вітчизняні підприємства освоїли випуск високотехнологічних електронних систем управління вогнем та інших сучасних агрегатів.
 
У цілому на  «оборонку» України сьогодні працюють уже 447 підприємств, які забезпечують роботою понад 200 тисяч фахівців.