Україна піднялася на чотири сходинки у рейтингу кращих країн світу

24.01.2018
Американський журнал US News&World Report («Новини США та світовий звіт») щороку укладає у співпраці з іншими соціологічними фірмами, дослідницькими інституціями та Пенсильванським університетом і оприлюднює на початку року рейтинг 80 кращих країн світу.
 
Рейтинг «Найкращі країни-2018» викладено на сайті тижневика вчора. 
 
Попри війну на сході, Україна не тільки потрапила в список «Найкращих країн», а й поліпшила свій торішній результат: піднялася з 73-го місця на 69-те. 
 
А перші п’ять щаблів списку традиційно займають Швейцарія, Канада, Німеччина, Велика Британія та Японія. США у цьогорічному списку опустилися з сьомої на восьму сходинку.
 
Дався взнаки рік правління Дональда Трампа. 
 
На останніх місцях з 76-го по 80-те розташувалися Нігерія, Іран, Сербія, Ангола та Алжир.
 
Стосовно сусідів України, то три місця в списку перед нею займають Гватемала, Болівія та Йорданія, а три місця за нею — Казахстан, Гана і Білорусь.
 
Стосовно географічних сусідів України, то Росія посідає 27-му сходинку (минулого року — 30-ту), Польща — 32-гу, Туреччина — 36-ту, Угорщина — 38-му, Румунія — 54-ту.
 
Менші за розмірами Словаччина і Молдова взагалі не потрапили до списку. 
 
Рейтинг кожної країни визначається на підставі 65 критеріїв iз виведенням оцінки по кожному з них. Також проводиться вибіркове опитування мешканців кожної країни, яка внесена до списку.