На Київщині чиновник вимагав 100 тис. дол. за документи на «ласу» землю

02.02.2018
Скільки вовка не годуй, а він у ліс дивиться... Так і з нашими чиновниками: хоч які б посади займали та яку б чималу зарплатню отримували, але ж хочеться більшого.
 
Одного з таких горе-посадовців райдержадміністрації на Київщині цими днями правоохоронці затримали на гарячому.
 
Керівник відділу  вимагав «лише» якихось там 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди за видачу відповідних документів щодо оренди земель рекреаційного призначення, водного фонду та невитребуваних паїв на території «свого» району.
 
Оперативники управління захисту економіки Нацполіції в Київській області та слідчі прокуратури Київської області задокументували одержання вказаним посадовцем частини обумовленої суми хабара у розмірі двох тисяч доларів США.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили гроші та необхідну документацію.
 
На даний час невдасі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Та найприкріше те, що це лише вершечок корупційного айсберга, адже виявилося, що в протизаконних оборудках задіяно значно більше осіб, протиправну діяльність котрих правоохоронці Київщини також викрили.
 
Як з’ясувалося, «герой-стотисячник» повинен був передати цю кругленьку доларову суму коштів... керівництву органу виконавчої влади.
 
І, якщо вакцини проти тих чи інших хвороб уже існують, то «антикорупційної» ін’єкції для чиновників доведеться чекати, вочевидь, ще дуже довго.