По всій Україні почали закривати школи на карантин через грип

02.02.2018
По всій Україні почали закривати школи на карантин через грип

За даними Центру грипу, в Україні на грип та ГРВІ вже захворіло понад 159 тисяч осіб. Фахівці стверджують, що вірус пошириться із заходу країни через близькість до кордону з суміжними державами.
 
Як тільки у країнах Західної, Північної та Південної Європи зросла активність грипу, в Україні стали виявляти свою активність віруси грипу обох типів (В та А).
 
У Вінниці одночасно п’ять шкіл закрили на карантин, не ліпша ситуація і в навчальних закладах Львівщини, Хмельниччини та Рівненщини, де на уроки прийшов лише кожен п’ятий учень.
 
У Києві рівень захворюваностi на грип та ГРВІ серед дітей стрімко зріс, на 25%, медики виписали лікарняні для 13 тисяч дітей столиці, показник продовжує зростати.
 
Передбачається, що небезпека підхопити підступний вірус зберігатиметься аж до перших днів березня.
 
— У нинішньому сезоні Україну відвідають віруси штаму «Гонконг» H3N2, вірус типу В «Брісбен», а також «рідний» для свинячого грипу вірус «Мічиган», — розповіла завідувачка Українським центром грипу та гострих респіраторних інфекцій Тетяна Дихановська.
 
— Те, що діти мають можливість продовжити навчання у дистанційному режимі, повинно сприятливо вплинути на загальну статистику захворюваності. Хоча важливість своєчасно зробити щеплення від грипу важко переоцінити. Адже це допоможе врятувати здоров’я та життя тисяч дітей.
 
Згідно з оперативними даними з восьми регіонів України, у період із жовтня по грудень 2017 від хвороб органів дихання померло 803 людини.
 
З них 242 людини — від пневмонії, яка є важким ускладненням грипу. Офіційна статистика досі не зареєструвала жодного летального випадку від грипу.
 
Однак це не пов’язано з тим, що люди стали хворіти менше або краще переносити захворювання.
 
Просто ніяких детальних досліджень летальних випадків від пневмонії не проводили, а вони могли бути пов’язані з грипом.
 
Медики попереджають, що віруси не лікуються вітамінами, гомеопатичними препаратами, а також антибіотиками.
 
Міністерство охорони здоров’я рекомендує обов’язково дзвонити до «швидкої», якщо у вас задуха, висип на шкірі, біль у грудях, зниження тиску, порушення свідомості, судоми.