Поліцейські Київщини підбили підсумки своєї роботи за 2017 рік

06.02.2018
Наприкінці минулого тижня під головуванням очільника поліції Київщини Дмитра Ценова відбулася розширена нарада керівництва Головного управління поліції столичної області, де були підбиті підсумки оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів за 2017 рік.
 
Головний правоохоронець Київщини зазначив, що, порівняно з минулими роками, значно збільшилася кількість зареєстрованих заяв і повідомлень, однак, не зважаючи на це, підрозділи поліції Київщини спрацювали належним чином.
 
Зокрема, майже вдвічі покращилися показники розкриття злочинів — удалося знизити кількість кримінальних правопорушень майнової спрямованості, а також покращити відсоток їх розкриття (питома вага розкриття — 41,1%, проти 22,4% — у 2016 році).
 
Також досягнуто кращих результатів у роботі з виявлення та документування правопорушень, пов’язаних із фактами торгівлі людьми (питома вага розкриття — 64,7%, проти 14,3% — у 2016 році та 0% — у 2015-му).
 
Більше задокументовано злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, у томі числі їх збуту. Належна увага приділялася поліцейськими боротьбі з організованою злочинністю.
 
Однак Дмитро Ценов звернув увагу і на прорахунки у службовій діяльності:  збільшення кількості скоєних умисних тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками.
 
Під час наради представник об’єктів енергозабезпечення Київщини Микола Джига передав поліцейським логістичні пристрої для своєчасного реагування на повідомлення і виклики громадян та оперативного прибуття правоохоронців на місце події.
 
Учасники наради розглянули також питання щодо поліпшення роботи поліції й насамперед підвищення ефективності розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, забезпечення публічної безпеки і порядку, зниження рівня вуличної злочинності, зменшення аварійності дорожнього руху.
 
На початку поточного року в територіальних підрозділах поліції столичної області  проведено перевірку несення служби груп реагування патрульної поліції.
 
За результатами цієї перевірки поліцейських, які невчасно реагували на повідомлення від громадян, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.