На Черкащині нелюди зачинили ротвейлера помирати у покинутому будинку

07.02.2018
На Черкащині нелюди зачинили ротвейлера помирати у покинутому будинку

Ельза з рятівниками.

Жахлива історія сталася на Черкащині, у селі Буки Маньківського району. Там невідомі завезли в чужу стару й покинуту хату ротвейлера  і забарикадували двері меблями, аби собака не зміг врятуватися.
 
Залишивши чотирилапого на повільну й страшну смерть від голоду і холоду, нелюд вибрався через кватирку.
 
Собака пробував вилізти із пастки, і той шум, на щастя, почули люди, які жили поруч із цим будинком. Вони подзвонили в поліцію, думаючи, що в хаті злодії.
 
Коли поліцейські відчинили двері, то побачили там змученого й переляканого ротвейлера.
 
Тож правду кажуть: світ не без добрих. Наразі ротвейлер уже має нового господаря.
 
«Усім, хто чекав на новини про ротвейлера, залишеного помирати у забарикадованій порожній хаті, повідомляю, що Ельза, так тепер звати собаку, знайшла свій дім. Вона житиме у Романа Рожкова, ветлікаря з райцентру Маньківка», — розповідає «УМ» відома черкаська захисниця тварин Оксана Савицька.
 
За її словами, працівників зооклініки запросили оглянути собаку місцеві правоохоронці, котрi під керівництвом начальника Маньківського РВ УМВС у Черкаській області Олександра Мельника вирішили визволити ротвейлера з покинутого будинку.
 
Саме ветлікар Роман Рожков прийшов до відділку поліції, куди привезли собаку, аби його оглянути, і побачив виснажену тварину років двох, що спершу поставилася до нього насторожено, а закінчилося все тим, що з вольєра він вийшов зі слідами собачих «обіймів» на куртці.
 
«До нового дому Ельзу привели на повідку, і виявилось, що вона дуже любить сніг і обожнює бавитися у кучугурах. А ще — коли її чухають за вушком. Ельза стане третьою у великій собачій «родині» маньківського ветлікаря — у нього вже мешкає пітбуль Шейла, якого власник хотів викинути у лісі, та стаф Торі, тож досвіду з «серйозними» породами у Романа не бракує», — каже пані Оксана і дякує усім небайдужим черкащанам і не тільки, які перераховували кошти на порятунок бідолашної Ельзи.
 
До речі, черкаські зоозахисники підозрюють, що нелюдом, який залишив собаку в покинутому будинку, може бути її власний господар.