Біля берегів Фінляндії з’явився острів-курорт тільки для жінок

13.02.2018
Пам’ятаєте анекдот про дівчину на пляжі, яка своїх залицяльників асоціювала із робочими верстатами, від яких нікуди подітися.
 
Сміх сміхом, а от американська підприємниця Крістіна Рот з Нью-Йорка всерйоз замислилася над тим, як звільнити жінок від надмірної уваги протилежної статі і дозволити зосередитися винятково на собі.
 
І для цього вона вирішила викупити біля берегів Фінляндії цілий острів і відкрити там курорт тільки для жінок.
 
На думку пані Рот, будь-яка жінка в присутності чоловіка думає передусім про косметику, а не про власне здоров’я. Тому для повноцінного відпочинку потрібно зробити так, щоб нічого не відволікало, особливо — чоловіки.
 
На таку ідею Крістіну наштовхнуло відвідання схожої «жіночої» зони на одному з пляжів Каліфорнії.
 
На її острові-курорті, який отримав назву Super She («Супер Вона»), буде 10 будиночків з усіма зручностями, а до послуг відвідувачів також будуть спа-процедури, йога, медитація, заняття з кулінарії та фітнес-тренування.
 
Причому, щоб зарезервувати номер, потрібно буде заповнити анкету і пройти своєрідний конкурс.
 
Перші відвідувачки курорту зможуть відпочити тут уже з липня 2018 року. Сама господиня наголошує, що нічого не має проти чоловіків, але іноді треба відпочивати і від них, і не вбачає в цьому жодної дискримінації. Зрештою, є ж у Греції гора Афон, куди не пускають жінок, — і ніхто не скаржиться.