Геополітика на крові: як Путін використовує методи Гітлера і Сталіна у війні проти України

20.02.2018
Геополітика на крові: як Путін використовує методи Гітлера і Сталіна у війні проти України

Експерти встановили, що на справді відрізняє Путіна від Сталіна і Гітлера.

Геополітика на крові

Очікувалося, що звіт Мiжнародної слiдчої групи (МСГ) про обставини збиття малайзійського літака буде оприлюднений ще в лютому 2016 року, але цей термін перенесли.
 
Прес-секретар Генеральної прокуратури Нідерландів Вім де Брюн заявив, що офіційні висновки можна очікувати ближче до червня 2016 року.
 
За його словами, про підозрюваних у знищенні МН17 Генпрокуратура говорити ще не готова, але прийме до уваги і звіт Bellingcat, і будь-яку іншу інформацію (сподіваюся, що і мою), пов’язану з цією трагедією. 
 
«Зараз ми не можемо говорити про дату початку судового розгляду справи відносно підозрюваних. Ми не на тій стадії, щоб назвати підозрюваних. Це дуже складне питання. Слідство націлене на те, щоб встановити осіб, винних в атаці на МН17, але поки що про це говорити рано, а крайніх термінів у нас немає», — зауважив Вім де Брюн. 
 
Проте і в цей термін світова спільнота не дочекалася звіту від Генпрокуратури Нідерландів. Виникає запитання: чому Генеральна прокуратура Нідерландів, яка очолює МСГ, понад два роки мовчала і не оприлюднювала результати розслідування, встановлені зазначеними міжнародними організаціями й експертами (в т.ч. і Радою безпеки Нідерландів), які ще наприкінці 2014 року однозначно встановили, що малайзійський літак був збитий російською ракетою, запущеною із ЗРК «Бук-М1», завезеного з Росії в Україну, з території, підконтрольної російським окупантам?!
 
Російський професор і політичний аналітик Валерій Соловей вважає, що строки розслідування затягуються навмисно: «Захід з самого початку був зацікавлений у тому, щоб не доводити справу до кінця.
 
Зараз ми бачимо, що відповідальність розмивається. Насправді ж, упродовж декількох днів після цієї трагічної історії все було відомо: були дані об’єктивного контролю, які знаходяться в руках американців. Їм не дали ходу тому, що від них почали б вимагати рішучих кроків. А в цьому ніхто не зацікавлений».
 
Підтвердженням думки професора Солов’я є, зокрема, заява конгресмена США Чарлі Кента, який зазначив, що «звіт МСГ лише підтверджує те, що ми знали. Він повинен посилити нашу наполегливість зберігати жорсткі санкції проти Росії, поки та не змінить свою поведінку у Східній Європі».
 
Виникають запитання: так чому ж раніше США офіційно про це не заявили? І де «посилення американської наполегливості щодо жорстких санкцій проти Росії», які повинні бути застосовані до неї в односторонньому порядку до 29 січня 2018 року, як того вимагав підписаний 2 серпня 2017 року президентом США Дональдом Трампом закон 3364 «Про протидію супротивникам Америки через санкції»?
 
Ось так «сильні світу цього» ведуть закулісну «велику геополітику» на крові українців і пасажирів малайзійського літака, вбитих Кремлем на чолі з кривавим Путіним, який є гібридом Гітлера—Сталіна ХХІ сторіччя.
 
Світові лідери, заграючи з Путіним і маючи з ним справи, заробляють мільярдні статки на людській крові.
 
Свої висновки МСГ і Генпрокуратура Нідерландів озвучили лише після того, як я через своїх колег і друзів по ПАРЄ (депутатів Нідерландського парламенту) висловив жорстке зауваження про навмисне зволікання у неінформуванні міжнародної спільноти, що винною у знищенні малайзійського літака є Росія.
 
Тому і змушений був 5 травня 2016 року в газеті «Україна молода» оприлюднити матеріали, які скерував до МСГ ще у грудні 2014 року, щоб прискорити обнародування їх звіту.
 
Мені було відомо, як РФ через свої агентурні позиції і дипломатичні канали в Західній Європі, ЗМІ чинила тиск на політичне керівництво Нідерландів, щоб якомога довше затягувати розслідування справи з метою ввести в оману Європу і світ, що Росія не причетна до збиття літака.
 
Одночасно Росія через фейкові новини, фейкових українців (молодих росіян), які проживають у Нідерландах, та членів лівого крила Нідерландського парламенту і місцевих емігрантів — прихильників росіян масово впливала на свідомість нідерландців під час референдуму (квітень 2016 року) щодо ратифікації Угоди про асоціацію ЄС з Україною, звинувачуючи її у знищенні малайзійського літака, серед загиблих у якому було найбільше громадян Нідерландів — 193 людини. 
 
Унаслідок російського впливу та поширеної брехні 61% нідерландців, які взяли участь у референдумі, висловилися проти ратифікації Угоди. 

Криваве вето і батько берхнi

Як же відреагувала Росія на висновки МСГ і міжнародних експертів? Як завжди — вона «біла й пухнаста» і ні в чому не винна. 
 
Незважаючи на встановлені беззаперечні докази, які прямо вказують, що малайзійський літак був збитий ро­сійським військовим екіпажем, російською ракетою (серії 9М38, боєголовка моделі 9N314M), випущеною з російського ЗРК «Бук-М1» (який входив до складу 53-ї Зенітно-ракетної бригади, в/ч 32406, м. Курськ, РФ), завезеного з Росії в Україну, Путін і його оточення продовжують брехати світу, заперечуючи причетність Росії до знищення пасажирського літака.
 
Путін особисто говорив відверту брехню, стверджуючи, що «після катастрофи один з українських диспетчерів іспанського походження на ім’я Карлос заявив, що бачив у повітряному коридорі цивільного літака бойову машину. Ніякої іншої бойової машини, крім української, там бути не могло».
 
Встановлено, що насправді такого диспетчера в Украероруху ніколи не було. Воістину Путін — брехун і диявол во плоті, а Росія — ядерний монстр! 
 
Зауважу росіянам, які боготворять Путіна, словами з Біблії: «Ваш батько (Путін. — Авт.) диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете.
 
Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько брехні» (8:44).
 
Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що висновки слідчої групи не можна вважати «остаточною правдою... На жаль, ми не побачили жодних доказів. Слідство приречене на провал».
 
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився вибачатися за знищення рейсу МН17 і загибель його пасажирів у зв’язку з висновками МСГ.
 
Так він відреагував на пропозицію ведучого ВВС Стівена Сакура принести вибачення у зв’язку з оприлюдненим звітом. «Принести вибачення? За що?» — запитав Лавров.
 
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова наголосила: «Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи «Боїнга-777» не змінюється. Висновки підтверджують те, що слідство упереджене і політично вмотивоване».
 
30 вересня 2016 року МЗС Нідерландів викликало російського посла в Гаазі Олександра Шульгіна через критику Росії на адресу країни за оголошення висновків розслідування катастрофи малайзійського літака.
 
«Росія має поважати представлені результати слідства, бо були надані переконливі докази, а не висловлювати сумніви», — заявив глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.
 
Представник Мiноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков стверджує: «Жодні російські зенітні ракетні комплекси, і в тому числі «Бук», російсько-український кордон ніколи не перетинали».
 
Коментувати брехливу заяву генерала Конашенкова зайве. Що він міг ще сказати, коли його безпосередні керівники — міністр оборони і його заступники є головними підозрюваними в організації знищення малайзійського «Боїнга», а сам верховний головнокомандувач, президент Росії Путін є замовником цієї диявольської спецоперації, яка була підготовлена проти російського пасажирського літака, але помилково був збитий малайзійський.
 
Постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, визнаючи факт збиття «Боїнга» «ополченцями» Донбасу, заявив 21 липня 2014 року в Нью-Йорку: «Відповідно до записів, люди зі сходу України говорили, що вони збили військовий літак... Якщо вони вважали, що збили військовий літак, то це був конфуз. Якщо це був конфуз, тоді це не був акт тероризму». 
 
Раніше, 3 березня 2014 року, на засіданні Радбезу ООН Чуркін зачитав і продемонстрував фотокопію листа, підписаного екс-президентом втікачем Януковичем, у якому він просить Путіна «...використати Збройні сили РФ для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності, захисту населення України».
 
Згодом у слідчих МСГ і України виникла необхідність допитати Чуркіна як свідка про обставини збиття «Боїнга» і отримання ним листа Януковича.
 
Чуркін був здоровою людиною, ніколи не скаржився на серце.
 
Та 20 лютого 2017 року йому несподівано стало зле. Чуркіна було доставлено в Пресвітеріанський шпиталь Нью-Йорка, де, попри зусилля лікарів, не приходячи до тями, він помер. 
 
Американські патологоанатоми при розтині тіла виявили в нирках та інших органах Чуркіна «сторонні підозрілі речовини», але причину смерті встановити не змогли.
 
Тому були призначені додаткові дослідження, результати яких американська сторона офіційно не оприлюднила.
 
Американські журналісти з посиланням на лікарів стверджують, що Чуркіна було отруєно невідомою речовиною. Офіційна версія смерті Чуркіна від керівництва Росії — «серцева недостатність» (інфаркт).
 
29 липня 2015 року Росія наклала ганебне вето на проект резолюції Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського літака.
 
В документі передбачалося, що метою створення трибуналу є «встановлення винних за збиття літака, притягнення їх до відповідальності» та можливість «заочного засудження».
 
Президент Росії Путін заздалегідь попередив, що не допустить створення такого трибуналу. 17 липня 2015 року в розмові з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте російський президент назвав пропозицію про створення трибуналу «передчасною і контрпродуктивною». 
 
На моє глибоке переконання, лідери США, Великої Британії і Франції, які є постійними членами Ради Безпеки ООН, повинні були ставити це питання відразу після знищення літака, а не через рік.
 
Зволікання у його вирішенні свідчить, що «сильні світу цього» у своїй діяльності керувалися не принципом справедливого покарання злочинців, а своїми геополітичними і бізнесовими інтересами. 
 
Міжнародний трибунал не був створений не лише через вето Росії, а також через загравання провідних лідерів світу з убивцею і терористом Путіним.
 
Через це винні у знищенні пасажирського літака і загибелі майже трьохсот людей до цього часу не те що не покарані, а навіть офіційно не названі як підозрювані.
 
Криваве вето Путіна, за яким сховалися вбивці 298 людей, є фактичним визнанням ним своєї вини, зазначають експерти.
 
МСГ оприлюднила перехоплені Службою безпеки України телефонні розмови про те, що 17 липня 2014 року, о 16:40 (за київським часом) російський диверсант на прізвисько «Бєс» (Ігор ­Безлєр) доповів своєму кураторові, полковнику ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації Гераніну Василю Миколайовичу про те, що вони збили транспортний літак Ан-26 української армії.
 
«Щойно збили літак. Група «Мінера». За Єнакієво впав», — зазначив «Бєс».
 
Невдовзі після знищення пасажирського авіалайнера диктор новин російського телебачення повідомила про збиття українського літака «ополченцями» над містом Торез (Донецької області), заявивши, що «все відбулося близько п’ятої години вечора за московським часом».
 
Згодом про збиття українського літака повідомили російські ЗМІ, серед яких РІА «Новини» та Russia Today. 
 
Бойовики так званої «ДНР» повідомили про збиття українського транспортника Ан-26 під Торезом: «17 липня поблизу селища Розсипне над містом Торез Донецької області був збитий транспортний літак Ан-26 українських ВПС. Літак впав у районі шахти «Прогрес». У нього влучила ракета. З неба посипались уламки».
 
На сторінці «Зведення від Стрєлкова Ігоря Івановича» «Вконтактє» 17 липня 2014 року розміщено повідомлення про те, що о 17:50 (за московським часом) вони збили літак у районі Тореза: «У районі Тореза тільки що збили літак Ан-26, валяється десь за шахтою «Прогрес». Попереджали ж — не літати в «нашому небі».
 
А ось і відеопідтвердження чергового «пташкопаду». Пташка упала за териконом, житловий сектор не зачепила. Мирні люди не постраждали», — рапортував Стрєлков.
 
Після обстеження місця падіння літака російські військовослужбовці та їхні найманці виявили, що вони збили пасажирський літак.
 
З телефонної доповіді одного з бойовиків випливає, що цей літак збили з «Чорнухівського блокпосту».
 
За його словами, літак розвалився у повітрі, в районі шахти «Петропавлівська», а його уламки, тіла людей та речі пасажирів падали просто у двори.
 
Наприкінцi розмови бойовик констатував, що вони збили цивільний літак: «Коротше, стопудово цивільний борт».
 
На місці падіння малайзійського «Боїнга» проросійські бойовики викрали у загиблих мобільні телефони, планшети, ноутбуки, сумки, валізи, одяг, готівкові кошти, кредитні картки та зняли з жертв годинники і дорогоцінні прикраси. 
 
Генеральна прокуратура України зобов’язана була вже давно дати належну правову оцінку таким діям, які мають ознаки грабежу (ст. 186 КК) і мародерства (ст. 347 КК) і винних осіб притягнути до кримінальної відповідальності. Проте до цього часу жоден із мародерів не покараний.
 
Через деякий час відбулася чергова телефонна розмова одного з бойовиків з донським отаманом Миколою Козіциним: «Щодо цього літака, збитого в районі Сніжного-Тореза. Це виявився пасажирський. Впав у районі Грабове. Там море трупів, жінок і дітей. Зараз козаки там дивляться це все».
 
На запитання бо­йовика, що пасажирський літак робив над територією України, отаман Козіцин відповів: «Значить, завозили шпигунів, не знаю. Нех... (нецензурне слово) літати, зараз війна йде».
 
Зрозумівши, що збитим літаком виявився малайзійський «Боїнг», бойовики почали прибирати з мережі «Інтернет» усі повідомлення про збитий ними літак.
 
Після цього російські ЗМІ вдалися до іншої версії збиття літака, і згодом агентство РІА «Новини» повідомило, що очевидці спостерігали бойовий літак, який випустив декілька ракет, що вибухнули десь у небі, після чого на землю стали падати уламки літака.
 
За новою версією російських бойовиків і російських офіційних осіб, «Боїнг» був збитий українським штурмовиком Су-25, практична верхня межа висоти польоту якого на 3000 метрів нижча за висоту, на якій був збитий малайзійський літак. 
 
За повідомленням представника Держдепартаменту США, американська розвідка підтвердила, що малайзійський літак був збитий ракетою «земля-повітря».
 
У момент пуску ракети з російського «Бука» в районі «Боїнга» на відстані 30 км, за даними іноземних радіолокаційних станцій і супутників, ніякого військового літака не було.
 
В інтерв’ю Рейтер командир бойовиків батальйону «Восток» Олександр Ходаковський заявив, що «в ополченців був «Бук», яким збили малайзійський літак.
 
«Бук» був привезений з Росії, а потім відправлений назад». Потім Ходаковський відмовився від своїх слів, заявивши, що його не так зрозуміли. Хоча аудiозапис його інтерв’ю підтверджує зворотнє.
 
Російська преса і телеканали RussiaToday та LifeNews озвучили версію, що мотивом знищення малайзійського літака може бути замах на президента Росії Путіна, і повідомили, що «Борт № 1» російського президента і малайзійський літак перетинались в одній точці в тому ж ешелоні повітряного простору.
 
Але російські спікери не сказали, що це «перетинання» сталося ще над Варшавою, в 330-му ешелоні на висоті 10 100 метрів.
 
Малайзійський літак був там о 15:44, а «Борт №1» — о 16:21 (за московським часом), тобто на 37 хвилин пізніше.
 
Окрім того, маршрут польо­ту з Варшави до Москви пролягає майже на 1000 км північніше Донецька. 
 
Експерти зробили висновок, що «замах» на російського президента Путіна є вигадкою Кремля.
 
Тоді РІА «Новини» вкинуло нову дезінформацію про те, що 17 липня Україна перекинула в зону АТО «Буки»: «За даними системи об’єктивного контролю, в середу, 16 липня, в район Донецька був перебазований дивізіон «Буків» Збройних сил України».
 
29 липня 2015 року російський телеканал LifeNews висунув нову версію збиття малайзійського «Боїнга» — «літак був знищений зсередини, і це була спецоперація». Натяк був на ЦРУ.
 
Група хакерів Pawu Storm намагалася отримати незаконний доступ до матеріалів розслідування про збиття малайзійського літака російським «Буком».
 
Хакерські атаки здійснювалися у вересні й на початку жовтня 2015 року.
 
За хакерськими атаками на комп’ютери Ради безпеки Нідерландів, які відбулися напередодні звіту про причини і обставини авіакатастрофи МН17 наприкінці вересня 2016 року, стояли спецслужби Росії.
 
Про це йдеться у звіті Федеральної служби захисту Конституції Німеччини під назвою «Керовані спецслужбами електронні атаки Росії».
 
У грудні 2017 року британська розвідка МІ6 у своїй щорічній доповіді Комітету з розвідки безпеки парламенту Великої Британії повідомила, що Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі.
 
Один із яскравих прикладів цього — надзвичайно інтенсивна, багатоканальна спроба пропаганди, щоб переконати світ у тому, що Росія не несе відповідальності за збиття малайзійського літака МН17. 
 
Це абсолютна неправда: ми знаємо і не маємо ніякого сумніву, що російські військові надали і згодом вивезли назад ракетну пускову установку «Бук», з якої був збитий малайзійський пасажирський лайнер, зазначається у доповіді МІ6.
 
Вище зазначені висновки МСГ, міжнародних організацій і експертних комісій та розвідувальні дані спецслужб США, ФРН, Великої Британії беззаперечно спростували всі версії і брехливі заяви Кремля щодо обставин збиття літака і однозначно доказали, що він був збитий ракетою з «Бука», завезеного з Росії.

Убити своїх, щоб захопити Україну

Аналіз доказів, встановлених СБУ і МСГ, даних розвідок країн НАТО та отриманої мною конфіденційної інформації дає підстави стверджувати, що за наказом президента Путіна Генеральним штабом ЗС РФ був розроблений диявольський план збиття одного зі своїх пасажирських літаків: «Аерофлот» AFL-2074 Москва — Ларнака або рейс Москва—Ростов-на-Дону, які приблизно у той же час здійснювали політ у повітряному просторі України.
 
 У кінцевому звіті Ради безпеки Нідерландів, який був опублікований ще у жовтні 2015 року, вказано, що Росія виявила дивну далекоглядність і своїм розпорядженням (документ UUUUV6158/14) закрила своє небо для польотів міжнародної цивільної авіації з опівночі 17 липня 2014 року на висоті включно до 16 км (ешелон FL530).
 
Тобто фактично було введено повну заборону для польотів цивільної авіації. Ця висота практично відповідає висоті, яка прострілюється ЗРК «Бук». 
 
За 17 годин 20 хвилин після заборони було збито малайзійський «Боїнг». Але ростовський диспетчер, який мав знати про заборону, дозволив входити в зону відповідальності Ростовського зонального центру і малайзійському «Боїнгу», і близько 150 іншим літакам. Аж до того моменту, коли Україна не заборонила повністю польоти над зоною проведення АТО.
 
Саме для ураження цілей на таких висотах (на яких летіли обидва російські літаки) і була завезена з Росії у Донецьку область установка «Бук- М1» (бортовий номер 332). 
 
Військові експерти, посилаючись на нормативно-правові документи МО РФ, стверджують, що рішення про відправлення в Україну системи «Бук», з якої був збитий малайзійський «Боїнг», могло бути прийнято лише за наказом або з відома президента Росії Путіна.
 
Нагадаю, що 14 липня, за три дні до знищення малайзійського лайнера, в Луганській області на висоті 6,5 км був збитий транспортний літак Ан-26, а 16 липня — штурмовик Су-25 ВПС України, який летів на висоті 6,2 км.
 
Обидва українські літаки були збиті російськими військовими за допомогою переносних ЗРК «Стріла» і «Голка», завезеними з Росії, а не ракетами з «Бука».
 
Встановлено, що військові літаки і вертольоти ЗС України на висотах понад 10 000 метрів не літали.
 
Сам факт перевезення з Росії в Україну установки «Бук» свідчить про те, що з Москви був наказ збити літак на тій висоті, якою користується саме цивільна авіація.
 
Максимальна висота враження цілі ракетою з установки «Бук-М1» — до 22 тисяч метрів. 
 
За моєю інформацією, екіпаж «Бука», керівник так званої «ДНР» Олександр Захарченко, «міністр оборони» самопроголошеної республіки Ігор Гіркін, його заступник — «начальник управління військової розвідки» Сергій Дубинський могли і не знати істинної мети спецоперації і яку саме ціль обрали Путін і керівництво Генбштабу (ГШ) ЗС РФ для знищення.
 
Вони отримали від своїх кураторів інформацію (а точніше — дезінформацію) про політ у цьому районі українського військово-транспортного літака, на борту якого буде «натовське озброєння для бандерівців», який необхідно знищити. 
 
Після падіння уламків літака Гіркін по мобільному телефону доповів своїм кураторам у Росії про успішне завершення операції: «... у районі Тореза збили Ан-26...»
 
Насправдi знищення російського літака мало спровокувати в Росії масове громадянське обурення, сплеск ненависті до України і відвернути від неї світ, який підтримує її у війні з Росією.
 
А головне — збиття літака мало стати виправданням в очах світової спільноти повномасштабного вторгнення в Україну регулярних військових частин Збройних сил Росії.
 
Близько 40 тисяч військових були сконцентровані вздовж усього російсько-українського кордону з метою «припинення варварських дій українських націоналістів і київської хунти», «врятування російськомовного населення і етнічних росіян» (як під час війни у Грузії) та «стабілізації обстановки у зоні воєнного конфлікту».
 
План вторгнення був розроблений Генштабом ЗС РФ і затверджений президентом Путіним. Його виконання було заплановано на 18 липня 2014 року.
 
Окупація південно-східних областей України російськими військами мала бути завершена до Дня Незалежності України — 24 серпня 2014 року.
 
Підтвердженням цього, зокрема, є карта ГШ ЗС Росії з планом окупації восьми областей України, яка була добута спецслужбами України. 
 
План росіян підтвердила також Американська розвідувальна аналітична компанія Stratfor, яка наприкінці 2014 року опублікувала три карти з різними варіантами вторгнення російських ­військ в Україну й окупації її південно-східних областей. Ці карти були мною оприлюднені на одному з телеканалів у січні 2015 року. 
 
Після провалу операції з малайзійським літаком, вранці 24 серпня 2014 року за наказом Путіна відбулося масштабне вторгнення в Україну 3,5 тисячі російських військових разом із 60 танками, 320 БМД і БМП, 60 гарматами та 45 мінометами при вогневій підтримці артилерії та системи «Град», які вели масовий обстріл українських військових та добровольчих батальйонів на ураження, у тому числі і з території Росії.
 
Загальна кількість російських військ та їхніх найманців, які в День Незалежності України брали участь у воєнній агресії, перевищувала 16 тисяч осіб. 
 
Це призвело до Іловайської трагедії, під час якої, за офіційними даними, загинуло 368 українських бійців, 18 вважаються зниклими безвісти.
 
Мiноборони України оприлюднило карти дислокації сил російських військ перед вторгненням в Україну вранці 24 серпня та подальшого їх просування 25 серпня.
 
Історичні паралелі 
 
За німецьким планом «Вайс», затвердженим Гітлером у квітні 1939 року, розгортання німецьких військ біля кордону з Польщею завершилось 25 серпня.
 
Гітлеру потрібен був формальний привід для вторгнення в Польщу і звинувачення її у розв’язанні війни.
 
Таким приводом стала інсценована провокація, план якої був розроблений і здійснений гестапо, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера.
 
31 серпня 1939 року, о 20:00, спеціально підготовлений загін гестапівців, переодягнений у форму польської армії, здійснив напад на радіостанцію німецького прикордонного містечка Гляйвіц.
 
Після її «захоплення» перед мікрофоном було зроблено декілька пострілів, і один із гестапівців, який вільно володів польською мовою, зачитав заяву, зміст якої полягав у тому, що «прийшов час війни Польщі проти Німеччини».
 
На місці нападу були розкладені трупи у німецькій формі (в’язні концтаборів, яких напередодні операції вбили з польської зброї) та декілька німецьких поліцейських, убитих спецгрупою гестапо для підтвер­дження того, що напад вчинили поляки.
 
Операція під кодовою назвою «Консерви» (більш відомою як «Гляйвіцький інцидент») тривала близько 4 хвилин.
 
Щоб замести сліди провокації, всі її учасники були розстріляні за наказом Гітлера (подібне вчинила і група «прибиральників» ФСБ з екіпажем «Бука», який збив малайзійський літак).
 
Міністр пропаганди Третього рейху Геббельс отримав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії, яка була проведена на радіо. 
 
О 3-й годині ночі першого вересня 1939 року Гітлер віддав наказ про напад на Польщу. 
 
О 4:45 ранку першого вересня майже півторамільйонна німецька армія вдерлася на територію Польщі по всій довжині польсько-німецького кордону. 
 
Гітлер назвав агресію Німеччини «оборонною».
 
Цікаво, а як би Путін назвав повномасштабне вторгнення в Україну 40-тисячної армії російських військ, які були сконцентровані вздовж кордону, яке було заплановано на 18 липня 2014 року, у випадку знищення 17 липня російського пасажирського літака та вбивство своїх співвітчизників?!
 
Чим закінчив Гітлер — загальновідомо. Подібне чекає і Путіна. 
 
Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України,
заступник голови Спілки офіцерів України