На Світлодарській дузі щодня фіксують ворожі мінометні обстріли

20.02.2018
Штаб АТО продовжує фіксувати сплеск бойової активності ворога: лише впродовж минулої неділі бойовики випустили по позиціях ЗСУ півсотні мін 120-мм калібру та понад 20 мін калібру 82 мм, здійснивши 10 прицільних обстрілів українських позицій.
 
«Ворог продовжував застосовувати по позиціях захисників України міномети, які давно мали б бути відведеними від лінії розмежування», — йдеться у повідомленні.
 
Як повідомив речник Міноборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, українські військові лише двічі відкривали вогонь у відповідь з озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями. Зокрема, на луганському напрямку, на який припадає 9 обстрілів. 
 
Ще один ворожий обстріл відбувся на донецькому напрямку в районі селища Широкине, де впродовж години бойовики випустили 15 снарядів iз мінометів калібру 120 мм. Унаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.
 
У вихiднi саме Світлодарська дуга залишалася основною точкою напруженості на Донбасі. Саме тут на власних мінно-вибухових загородженнях підірвалося двоє бойовиків, які виявилися громадянами Росії. Як повідомляє розвідка штабу АТО, ці бойовики входили до «7-ї окремої мотострілецької бригади». «Один із них — Любінов Володимир Володимирович, 1988 р.н., мешканець Краснодарського краю — загинув. Інший — Михайлов Сергій Валерійович, 1972 р.н., мешканець м.Астрахань (вул. Воднікова, кв. 55) — отримав мінно-вибухові поранення», — повідомили у штабі АТО.
 
Наразі офіцери ЗСУ з’ясовують інформацію щодо приналежності бойовиків до регулярних військ Російської Федерації. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Старший матрос 503-го батальйону морської піхоти, 38-річний Олександр Гречук iз позивним «Якут» 15 лютого загинув від множинних осколкових поранень на приазовському напрямку. Як повідомляє волонтер Святослав Смук, «Якут» родом iз села Степове (Дніпропетровщина). 
 
Під час служби у Збройних силах, улітку 2017 року, Олександр Гречук одружився. На цереморію у РАЦСі зібралися тоді побратими, щоб привітати молодят.
 
«Із сумом i сльозами на очах почув тяжку звістку про смерть хороброго морпіха, товариша, побратима мого онука Олександра Гречука. Україна та твій Дніпро схиляють голови та прапори перед тобою! Глибоке співчуття твоїй родині! Ми говоримо: «Ніякого прощення московській орді та їх найманцям! Вас проклинаємо та ваш рід! Людська та Божа кара буде на ваших, ваших дітей та онуків головах!» — прокоментував Петро Черевик повідомлення про загибель Олександра Гречука на неофіційній сторінці 36-ї бригади морської піхоти у «Фейсбуцi».