Сприятлива погода дозволила розпочати підживлення озимих на зерно

21.02.2018
Сприятлива погода дозволила розпочати підживлення озимих на зерно

Озима чекає на весну в бадьорому стані.

В чотирнадцяти областях розпочали підживлювати озимину на зерно.
 
Станом на 20 лютого таку роботу вже провели на площі 399,2 тисячi гектарів, охопивши п’ять відсотків прогнозованих площ.
 
За даними прес-служби Мін­агрополітики, в розрізі культур підживлено: озимої пшениці — 317,8 тисячі гектарів, озимого жита — 0,8 тисячі гектарів, озимого ячменю — 80,6 тисячі гектарів.
 
Озимий ріпак підживлений на площі 92,9 тисячі гектарів.
 
Станом на середину лютого з посіяних 7,3 мільйона гектарів озимих культур сходи отримано на 99,6 відсотка площ.
 
З них у доброму та задовільному стані на сьогодні перебуває майже 6,3 мільйона (87 відсотків), у слабкому та зрідженому стані — 971 тисяча гектарів (13 відсотків).
 
Озимий ріпак, займаючи загалом мільйон гектарів, зійшов на 99 відсотках площ.
 
З них у доброму та задовільному стані 884,6 тисячі, а в слабкому та зрідженому — 110 тисяч гектарів.
 
«Зрозуміло, у лютому дані не остаточні, подальший стан посівів залежатиме від погодних умов. Але можемо дати попередній обережний прогноз, що перезимівля пройшла успішно, без вагомих втрат», — прокоментував ситуацію перший заступник міністра Максим Мартинюк.
 
За попередніми даними регіонів, посівна площа під цьогорічний урожай очікується в межах 27,2 мільйона гектарів. З них під зерновими культурами — 14,6 мільйона (54 відсотки), що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах. Озимий клин зернових сформовано на рівні минулого року.