Харків має показати Києву приклад, як будувати метро — Олег Ляшко

21.02.2018
Харків має показати Києву приклад, як будувати метро — Олег Ляшко

Олег Ляшко приїхав підтримати харківських метробудівників.

Зведення нових станції метро в Харкові стало можливим завдяки ініціативам команди Олега Ляшка у парламенті.
 
Народний депутат особисто перевірив хід виконання робіт та подякував робітникам за їхню важку працю.
 
«Коли розглядали держбюджет на цей рік, саме за нашої ініціативи в ньому прописали державні гарантії, які дали можливість підписати інвестиційні угоди з європейськими банками на 320 мільйонів євро для будівництва метро у Харкові. Харків — свого часу столиця України, а буде ще й столицею метро — покаже Києву приклад, де три роки метро не будують. У Харкові зводять метро на Олексіївку, а в Києві потрібно відновити будівництво метро на Троєщину», — підкреслив Ляшко.
 
Політик поспілкувався з будівельниками та вручив їм грамоти, премії та іменні годинники.
 
«Від вас треба одне — щоб ви якісно і професійно виконували свою роботу. У Харкові має бути найкраще метро не тільки в Україні, а й у Європі. Щоб харків’яни не чекали «маршруткi» по кілька годин, а їздили на швидкому та комфортному транспорті. А щоб вам краще будувалося, привіз вам премії. Суми поки невеликі — коли стану Президентом, будуть більші!» — звернувся до робітників лідер РПЛ.
 
Команда Радикальної партії вибила гроші з бюджету не тільки на метро, а й на заклади освіти Харкова.
 
Олег Ляшко переконаний, що інвестиції в освіту — це фундамент майбутнього країни.
 
«Харківську гімназію №1 не ремонтували 60 років. Тому для навчального закладу ремонт актової зали та їдальні — це історична подія. Наша команда добилася виділення на це коштів у минулому році. Але ми продовжуємо допомагати — на цей рік плануємо ремонт фасаду будівлі. Щоб 400 дітей вчилися у хороших умовах, вигравали олімпіади і прославляли Україну. Черчилль під час війни казав: «За що ми тоді воюємо, якщо не буде фінансуватися культура та освіта?» Так само і я питаю, яке майбутнє чекає Україну без розвитку науки та ставки на молодь?» — наголосив народний депутат.
 
На зустрічі з колективом лідер РПЛ розповів, чому добивається підвищення зарплат учителям.
 
«Які б гарні не були приміщення шкіл, але українські вчителі отримують мізерні зарплати. Це несправедливо! Чим вчитель гірший від антикорупціонерів, суддів чи прокурорів, які отримують по 300 тисяч на місяць? Усе починається з учителя. Тому ми добиватимемося, щоб робота вчителя достойно оцінювалась», — запевнив народний депутат.
 
Педагоги його повністю підтримали і подякували за допомогу. 
 
Ще одне досягнення команди Ляшка — збільшення державного фінансування на ДСНС та підвищення зарплат рятувальників.
 
Політик зустрівся з харківськими пожежниками і подякував за важку працю. Місцевим частинам передали шість нових автомобілів, а працівників нагородили подяками і годинниками.
 
«Цього року ми добилися виділення 90 мільйонів гривень на добудову житла по всій країні, вибили 600 мільйонів на нові машини і 400 мільйонів на пожежні вертольо­ти, підняли мінімальну зарплату для рятувальників до 7 тисяч гривень. За всю історію незалежності такого не було, щоб мільярд гривень витратили на техніку для рятувальників. Тепер будемо добиватись підвищення мінімальної зар­плати рятувальників до 8 тисяч тисяч, щоб вони отримували не менше поліцейських. Мрію, щоб хлопці  і дівчата повертались додому живі та здорові з роботи. Зроблю все, щоб держава гідно оплачувала їхню працю і захищала», — розповів на зустрічі народний депутат.