Прийом заявок на участь у конкурсі «Ше.Пісня» закінчиться 28 лютого

23.02.2018
Лишається кілька днів, щоб устигнути подати заявку для участі в конкурсі «Ше.Пісня», який відбувається вже втретє, а був заснований Всеукраїнським фестивалем Тараса Шевченка «ШеFest» у 2016 році. Термін прийому — до 28 лютого.
 
«Ше.Пісня» — це конкурс на краще виконання пісні на слова Кобзаря. Тобто учасниками можуть стати музиканти, які покладуть слова Тараса Шевченка на музику.
 
«Звертаємо вашу увагу на те, що ми трохи змінили умови конкурсу: тепер композиція необов’язково має бути акустичною, а ще ми створили три номінації: гурти, барди (співана поезія ) і вокальні колективи», —зауважує організатор конкурсу Ігор Двигало.
 
Цього року, за умовами конкурсу, в ньому можуть узяти участь виконавці, гурти та хорові колективи (до 20 осіб).
 
Для акомпанування текстів із «Кобзаря» можна використовувати не лише акустичні інструменти, як минулими роками, — а повноформатний звук.
 
Запис треку для участі в конкурсі може бути як аматорський, так і професійний, навіть у відеоформаті живого виконання. Якщо переможний трек не записаний у гарній студійній якості, організатори сприяють запису пісні.
 
Важливою умовою участі є дотримання авторських прав на твір. Права на музику мають належати учасникам конкурсу.
 
Найкращі пісні відбиратиме конкурсна комісія, куди входять відомі музиканти та музичні критики. До фіналу дійдуть 10 учасників, чиї пісні ввійдуть до збірника CD-формату.
 
Ці диски будуть розіслані на всі державні радіостанції країни. 
 
Уже 9 березня — у день народження Тараса Шевченка — у Києві відбудеться фінальний гала-концерт із нагородженням переможців статуетками та дипломами.
 
Для участі в конкурсі свої заявки надсилати можна за гугл-формою. На сайті фестивалю «ШеFest» shefest.org.ua, а також його сторінці у «Фейсбуці» можна знайти координати організаторів.