Держава має інвестувати у видобуток українського вугілля — Ляшко

27.02.2018
Держава має інвестувати у видобуток українського вугілля — Ляшко

Олег Ляшко відвідав Придніпровську ТЕС.

Щоб зменшити вартість електроенергії, треба збільшити обсяги видобутку власного вугілля.
 
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час візиту на Придніпровську ТЕС.
Політик подякував робітникам i назвав підприємство прикладом модернізації та розвитку.
 
«Робота Придніпровської ТЕС є надзвичайно важливою. Завдяки важкій праці колективу в оселях українців є світло, тепло та затишок. Але, щоб знизити вартість електроенергії, треба більше видобувати власного вугілля. Завдання держави — інвестувати у видобуток українського вугілля, адже закупівля імпортного веде до здорожчання тарифів і підвищення цін на продукти харчування», — вважає депутат.
 
Парламентарiй підкреслив, що збільшення обсягів видобутку власного вугілля не лише дасть змогу знизити тарифи, а й створить робочі місця для українців.
 
«Унаслідок російської агресії та блокади Донбасу ми вже не видобуваємо українське антрацитове вугілля, а купуємо в’єтнамське, американське та російське. Проте в цих умовах колектив проявив надзвичайно велику мудрість та патріотизм — перевів підприємство з антрацитового на газове вугілля. Так мають робити всі інші підприємства. Потрібно давати робочі місця не іноземним шахтарям, а нашим. Команда Радикальної партії добивається від уряду прийняття програми вуглевидобувної галузі, щоб наш бюджет не витрачав два мільярди доларів за імпортне вугілля, а наші шахтарі мали роботу, а не блокували дороги», — додав політик.
 
Депутат наголосив на важливості модернізації підприємств.
 
«Віднедавна за ініціативи Радикальної партії при ввезенні нового обладнання на два роки діє відстрочка на сплату ПДВ та імпортних зборів. Це на 30% здешевлює вартість обладнання, що дає змогу модернізувати основні виробничі фонди. Без модернізації підприємств ми не станемо конкурентоздатними у світі. Саме тому важливо інвестувати у фонди вуглевидобувних підприємств та робити їх сучасними», — підсумував Ляшко.