У Харкові з березня можуть зрости ціни на проїзд в електротранспорті

28.02.2018
У Харкові з березня можуть зрости ціни на проїзд в електротранспорті

Проїзний для всіх видів електротранспорту харків’яни поки що сприймають без оптимізму.

Харківська мерія планує підвищити вартість квитків у міському електротранспорті.
 
Проект відповідного рішення вже розмістили на сайті виконкому з позначкою, що його розглянуть 28 березня.
 
У разі якщо документ буде схвалений депутатами, то ціна проїзду в метро, трамваях і тролейбусах зросте на гривню, тобто з 4 до 5 — у підземці й iз 3 до 4 — у наземному електричному транспорті.
 
В обох випадках зміну в ціновій політиці чиновники пояснили «економічним обґрунтуванням», посилаючись на зростання тарифів на комунальні послуги. 
 
Цю новину харків’яни сприйняли без оптимізму й уже розмістили на сайті мерії петицію з проханням залишити старі ціни, оскільки ті змінили лише рік тому.
 
Без особливого оптимізму городяни переходять і на систему єдиного проїзного квитка для всіх видів електротранспорту e-ticket, яку намагається запустити мерія з початку року.
 
Придбати і поповнити зелену пластикову картку вартістю 30 гривень з урахуванням зарезервованої однієї поїздки наразі вже можна на багатьох трамвайних зупинках i в метро.
 
Втім нововведення приживається не без проблем, оскільки харків’яни побоюються плутанини, викликаної перехідним періодом.
 
Були навіть випадки пошкодження терміналів вандалами, що виглядало як протест.
 
Але чиновники мають намір розвивати нову систему далі й обіцяють, що з квітня можна буде поповнювати e-ticket і оплачувати проїзд за допомогою банківської картки системи Visa, а трохи пізніше — й MasterСard.