Міномети не стихають: російські окупанти випустили по позиціях ЗСУ 56 мін

28.02.2018
На східному фронті без суттєвих змін. Як повідомив речник Міноборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк, російські окупанти продовжували вести вогонь по позиціях наших військових: загалом у бік ЗСУ було випущено 56 мін калібрів 120 та 82 мм.
 
«Із боку проросійських терористів зафіксовано обстріл з артилерійських систем калібру 152 мм околиць мирного селища в Попаснянському районі Луганської області. Усі п’ять ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначено як прицільні», — каже полковник Гуцуляк. 
 
Лише в одному випадку, аби вгамувати ворога, військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домов­леностями зброю.
 
При цьому внаслідок вогню з боку проросійських бойовиків зазнали поранення троє військовослужбовців ЗСУ. Їх оперативно евакуювали до мобільних госпіталів. Стан здоров’я двох поранених наших бійців оцінюють як задовільний, ще одного військовослужбовця — як важкий.
 
«Дотримання режиму припинення вогню й надалі немає. Попри невелику кількість обстрілів, російсько-окупаційні угруповання на деяких ділянках лінії розмежування продовжують провокувати сили АТО до бойових протистоянь», — додають у штабі АТО.
 
До речі, стало відомо прізвище загиблого минулої неділі від кулі снайпера захисника України. Ним виявився 19-річний десантник iз 95-ї бригади Олександр Сівко з Бородянського району Київщини. Молодий контрактник поліг за Україну в бою поблизу Авдіївки на Донеччині.
 
«Запам’ятався Сашко працівникам військового комісаріату позитивним життєрадісним хлопцем, iз вогником в очах, спортивної статури, без шкідливих звичок, що наразi досить рідкісне явище, який понад усе прагнув захищати рідну неньку Україну», — зазначають працівники Бородянського райвіськкомату в соцмережі та висловлюють співчуття родині загиблого юнака. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Сепаратисти затримали 22 працівників так званого міністерства вугілля та енергетики «ДНР», включно iз самопроголошеним керівником Едуардом Голенком в окупованому Донецьку, повідомляють інформаційні ресурси бойовиків у вівторок.
Зокрема, 17 iз затриманих уже взято під варту за підозрою в розкраданні коштів держпідприємств. За даними бойовиків ОРДЛО, Голенко «створив організоване злочинне угруповання, учасники якого під виглядом постачання товарно-матеріальних цінностей і надання послуг чинили розкрадання коштів державних підприємств, підконтрольних Міністерству вугілля та енергетики «ДНР».
Із січня 2017 року учасники програми цієї ОЗГ викрали коштів таких підприємств «на суму понад 100 мільйонів рублів», підрахували в терористичній «ДНР».