Ватажок "тітушок" Юрій Крисін ховається від активістів

06.03.2018
Ватажок "тітушок" Юрій Крисін ховається від активістів

"Хатинка" Крисіна під Києвом.

Громадські активісти не дають можливості «залягти на дно» скандально відомому антимайданівцю, ватажку «тітушок» Юрію Крисіну, який є фігурантом провадження про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія під час подій Революції гідності в лютому 2014 року.
 
Якщо 26 лютого 2017 року активісти та учасники руху «Небайдужі» знайшли й облили зеленкою кремезного Крисіна аж у дитячому відділенні Інституту серця в Києві (через що почали називати його «Шреком»), де він переховувався від розгляду свого кримінального провадження в апеляційній інстанції, то нині поїхали до нього додому.
 
Що й казати, за час «заробітків» у Києві уродженець нині окупованої Горлівки Крисін спромігся стати власником «хатинки» в селі Гатне під Києвом орієнтовною вартістю 600-700 тисяч доларів. Очевидно, послуги організатора «тітушні» непогано оплачували. 
 
Саме до цієї садиби й навідалися півсотні ветеранів АТО та громадських активістів з «Автомайдану», С14, «Правого сектору» та інших організацій, які вимагали, щоб Крисін не переховувався від правосуддя і брав участь у судовому процесі, зокрема, під час розгляду апеляції на винесений йому вирок судом першої інстанції, який ще не набрав чинності.
 
За їхніми словами, Крисін не лише ховається від судів, а й погрожує їм розправою з боку членів свого злочинного угруповання. «Вірогідно, уже втік iз країни. Може, додому в «ДНР», у Горлівку. За убивцею, схоже, не стежать ні МВС, ні СБУ», — написав координатор С14 Сергій Мазур у «Фейсбуцi».
 
У свою чергу, волонтер Роман Сініцин повідомляє в соцмережах: «Провідали Крисіна. Мандарінок і зельонки привезли. Не вийшов, хворий дуже. Приїдемо ще, якщо цю тварюку не закриють».
Отже, в Гатному активісти залили паркан будинку томатним соком, що має імітувати кров, вигукуючи «Кри­сіна на нари». У цю ж мить iз колонок лунала пісня Михайла Круга «Золотые купола». Утім до учасників акції ніхто не вийшов, проте до будинку під’їхала поліція. 
 
Як повідомляла «УМ», Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо збройного нападу на журналіста Веремія Юрія Крисіна — йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
 
1 березня Апеляційний суд мав розпочати розгляд скарги на рішення суду, проте Крисін не з’явився на засідання. Суд перенесли на 19 березня. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку Крисіна на засідання. 
(Продовження теми — 11 стор.)