У володарки «Оскара» Френсіс Макдорманд вкрали статуетку

07.03.2018
У володарки «Оскара» Френсіс Макдорманд вкрали статуетку

Статуетка «Оскар», якою ось уже дев’яносто років поспіль Американська кіно­академія відзначає найкращі роботи в галузі кіноіндустрії — це мрія багатьох акторів і режисерів, а ще — ідеальний атрибут для фото на згадку для нащадків.
 
Але на Губернаторському балу, який зазвичай відкривається одразу після завершення церемонії і на який запрошують провідних зірок та, звісно, тріумфаторів вечора, ці статуетки часто заважають і стають причиною різних курйозних моментів.
 
Так, володарка «Оскара» за кращу жіночу роль першого плану у фільмі «Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі» Френсіс Макдорманд ледь не втратила свою нагороду.
 
Заговорившись із колегами, актриса відставила статуетку вбік, і цим скористався незнайомець, який схопив заповітний приз і кинувся тікати.
 
Розгублена Макдорманд у сльозах кинулася на вулицю, але злодій уже сховався в натовпі.
 
Утім далеко втекти йому не вдалося. Чоловіка з «Оскаром» у руках помітив фотограф, який працював на заході, і схопив злодюжку. Ним виявився такий собі 47-річний Террі Брайант.
 
Розчулена актриса пробачила його і попросила відпустити, але поліція все ж затримала крадія і тепер йому «світить» ув’язнення або застава у розмірі 20 тисяч доларів.
 
Щоб затямив, де і в кого не можна красти. А краще — не красти взагалі.
 
До речі, це не перша придибенція з «Оскарами». Кілька років тому красунчик Леонардо Ді Капріо, який після стількох років номінування таки отримав свого «Оскара» за кращу чоловічу роль у фільмі «Легенда про Гью Гласса», після церемонії просто... забув свою статуетку в одному з нічних клубів, куди вирушив святкувати з друзями свій тріумф.
 
Добре, що співробітник клубу вчасно побачив і кинувся за актором із його трофеєм та запитанням, чи не хоче він забрати «Оскара» з собою. А то шукав би вітра в полі, чи то пак — «Оскара» в Лос-Анджелесі.