Ляшко розкрив аферу Порошенка на 15 мільярдів

13.03.2018
Ляшко розкрив аферу Порошенка на 15 мільярдів

Олег Ляшко стверджує: стартову ціну на 4G-частоти було занижено в 15 разів!

Політик переконаний, що ці гроші Порошенко планував витратити на свою виборчу кампанію.
 
«6 березня Нацкомісія з питань регулювання у сфері зв’язку провела тендер на продаж частот 4G. Участь у цьому так званому тендері брав особисто Президент, адже голова комісії, пан Животовський, — виходець з однієї з компаній Порошенка. 4G-частоти купили три російські компанії. Загальна сума, яка надійшла до державного бюджету, — 5,4 млрд. гривень, або 205 млн. доларів. Нацкомісія це затвердила своїм рішенням. А в лютому 2015 року 3G-частоти було продано на суму 10 мільярдів гривень. За тодішнiм курсом — це 750 млн. доларів. Тобто в 2015 році частоти було продано за 750 млн. доларів, а в 2018-му — за 200 млн. доларів. Де діли 550 млн. доларів?» — обурився народний депутат.
 
Олег Ляшко підрахував: стартова ціна на 4G-частоти була занижена у 15 разів. Більше того, три з шести лотів було продано взагалі без аукціону.
 
«Затверджена мінімальна ціна на частоти 4G — 265 млн. гривень. За оцінками експертів, мінімальна ціна на їх продаж повинна була становити 4 млрд. гривень. Тобто стартова ціна була занижена в 15 разів! Ми ходимо по кредити, кажемо, що немає чим зарплати та пенсії платити, нас змушують піднімати тарифи на «комуналку», а на одному тільки продажу 4G бюджет недоотримав 15 мільярдів гривень. Це така ж афера, як приватизація «Криворіжсталі!» — вважає лідер РПЛ.
 
Олег Ляшко звернувся до НАБУ, Генпрокуратури та уряду з вимогою зупинити цю аферу — скасувати результати тендеру та провести новий на чесних умовах. Лідер РПЛ переконаний: якщо вкрадені гроші повернути до держбюджету, потреби в кредитах МВФ та в підвищенні на його вимогу тарифів для населення просто не буде.