Цвіт нашої нації: в Україні відзначили День добровольця

16.03.2018
Віднедавна 14 березня в Україні відзначаємо День добровольця.
 
Саме в цей день 2014 року після рішення «Самооборони» Майдану перші 500 добровольців вирушили просто з Хрещатика на військовий полігон у Нові Петрівці, що на Київщині, для проходження короткочасного військового вишколу з метою подальшої участі в бойових діях на східних теренах нашої держави.
 
Як наслідок — було сформовано перший добровольчий батальйон Національної гвардії. Так розпочався бойовий шлях перших добровольців, які пішли на фронт не за повістками військкоматів, а за покликом своєї совісті. 
 
Герої-добровольці — цвіт нашої нації, без вагань захищають українську державу. Вони були на Майдані, борячись за свободу та гідність, а потім стали активними учасниками АТО, відстоюючи цілісність та незалежність України у складі 10 добровольчих батальйонів: «Золоті Ворота», «Азов», «Київська Русь» (11-й батальйон), «Донбас», «Батальйон ім. Кульчицького», «Київ-2», «ОУН», «Правий сектор», «12-й батальйон», «25-й батальйон». 
 
У столичній КМДА «Українська асоціація інвалідів АТО», яку очолює Сергiй Трiскач, організувала урочистий вечір iз відзначення Дня добровольця.
 
Мужні воїни отримали як державні нагороди, так і «народні». Зокрема, указом Президента посмертно було нагороджено орденом за мужність ІІІ ступеня  Володимира Самойленка.
 
Чимало бійців отримали народну відзнаку — медаль «Доброволець АТО». Матері, молоді й старші вдови отримували нагороду за своїх синів, чоловіків. 
 
Воїни і рідні бійців були вдячні артистам, які зробили справжнє свято для них, підготувавши чудову концертну програму.
 
Дуже хотілося б, щоб держава не забувала добровольців — патріотів, які в буремні весну-літо 2014 року зупинили російську навалу, врятувавши з іншими Україну від повної окупації.
 
І цих чоловіків і жінок усім нам треба всіляко підтримувати, адже вони пройшли пекло війни, й ті, хто вижив, повернулися зі зраненими тілами й душами...