Ляшко — Гонтаревій: Вибачтеся перед людьми!

16.03.2018
Ляшко — Гонтаревій: Вибачтеся перед людьми!

Олег Ляшко розповів, чим має займатися Нацбанк.

Після звіту Гонтаревої в парламенті Ляшко зауважив, що вона не впоралася з обов’язками, які було на неї покладено з червня 2014 року, а також нагадав, що він — єдиний народний депутат, хто не голосував за її призначення.
 
«За 10 місяців відпустки Гонтарева відпочила і чудово виглядає, на відміну від гривні. На момент її призначення курс гривні до долара був 11,8, сьогодні — перевалює за 26.
 
А бували моменти, коли був і за 30 iз «гаком». Тобто з конституційним обов’язком забезпечення стабільності грошової одиниці вона не впоралася», — наголосив Ляшко.
 
Лідер РПЛ переконаний, що Гонтарева має вибачитися перед українцями за провальну політику Нацбанку.
 
«Люди, на відміну від вас, отримують копійчані зарплати та пенсії. І щодня в результаті політики, яку проводить Нацбанк, у мільйонів українців знецінюються зарплати, пенсії та заощадження. Тому найбільше хвилює українців не те, як ви виглядаєте, працюєте чи відпочиваєте, а те, чи зберігаються їхні заощадження, які вони все життя тяжко заробляли. Ви мали звернутися до мільйонів українців та сказати: «Вибачте мені!» — звернувся до Гонтаревої Ляшко.
 
Команда Радикальної партії пропонує радикально змінити нинішню політику Нацбанку, для цього вона наполягає на внесенні зміни до Конституції.
 
«Щоб Національний банк проводив політику, в результаті якої національна економіка та національний бізнес розвивалися, а заощадження громадян України збільшувалися, команда Радикальної партії запропонувала зміни до Конституції. Ми пропонуємо покласти на Нацбанк обов’язок сприяти інструментами грошово-кредитної політики економічному зростанню та працевлаштуванню українців. Щоб мільйони людей не їздили по закордонах у пошуках роботи, щоб національний бізнес мав дешеві кредити, щоб зарплати та пенсії українців не знецінювалися», — підсумував Ляшко.