Ляшко вимагає звільнити в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун

20.03.2018
Ляшко вимагає звільнити в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун

Олег Ляшко хоче, щоб українці жили довше.

Із трибуни Верховної Ради народний депутат закликав Прем’єр-міністра Гройсмана внести подання на призначення голови МОЗ.
 
Одна з причин, за словами політика, — це те, що перебування Супрун на цій посаді є незаконним.
 
«Два роки тому Супрун отримала українське громадянство, але не вийшла з американського. Відповідно до закону, це є підставою для позбавлення її українського громадянства. Більше того, відповідно до ЗУ «Про Кабінет Міністрів» подання на призначення заступників міністра охорони здоров’я робить міністр. Оскільки міністра не було, уряд не мав права призначати Супрун заступником, а потім виконуючим обов’язки  міністра», — заявив лідер Радикальної партії. 
 
Ляшко наголошує: так звана медична реформа, яку проводить Супрун, лише погіршує стан галузі та веде до передчасної смерті українців.
 
«Нам влада розказує, що в Україні йде реформа. Водночас два роки немає міністра, який несе політичну відповідальність за наслідки цієї реформи. Медична реформа мала підвищити якість і доступність медичних послуг, натомість ми маємо протилежне: закриття лікарняних закладів, скорочення медичних працівників, обмеження конституційного права українців на отримання медичної допомоги. А ключове — немає з кого спитати за все це. А всі мовчать. Коли Україна посідає перші місця у світі зi смертності від серцево-судинних захворювань та онкологічних захворювань — неправильно мовчати», — зазначив Ляшко. 
 
Лідер РПЛ наголосив на тому, що українці не повинні бути заручниками політичних амбіцій, і закликав представників провладної фракції взяти на себе відповідальність. 
 
«Наскільки мені відомо, посада міністра охорони здоров’я — це квота фракції Блоку Петра Порошенка. Я звертаюсь до цієї фракції із закликом визначитися та взяти на себе політичну відповідальність за реформу, щоб українці знали з кого питати. Я вимагаю від Прем’єр-міністра скасувати незаконний указ про призначення в.о. міністра Уляни Супрун. У народі її прозвали «Доктор смерть». І ця «Доктор смерть» проводить реформу без жодної політичної відповідальності. Досить цього геноциду! Досить знущань над людьми! Якщо ви не можете взяти на себе відповідальність, ми це зробимо і проведемо реформу, в результаті якої кожен українець матиме доступ до медичних послуг», — підсумував Ляшко.