У фіналі української хокейної ліги знову зійдуться «Донбас» та «Кременчук»

21.03.2018
У фіналі української хокейної ліги знову зійдуться «Донбас» та «Кременчук»

Як і минулого сезону, в фінальній серії української хокейної ліги знову протистоять «Донбас» та «Кременчук», щоправда, цього разу говорити про чемпіонську інтригу взагалі не доводиться, оскільки в поточному сезоні чинний чемпіон виглядає на дві голови вище, ніж усі його опоненти разом узяті. 
 
Навряд чи подібна характеристика  виглядає перебільшенням, адже регулярний чемпіонат донецький клуб завершив практично без втрат, зазнавши в ньому лише однієї поразки.
 
За кілька днів наприкінці «регулярки» підопічні Сергія Вітера в гостях сенсаційно програли «Білому барсу» — 2:5.
 
Цікаво, що повернути боржок своїм кривдникам у нинішньому розіграші «Донбас» уже не зможе, оскільки білоцерківський колектив, другий — за підсумками «регулярки» — не зумів пробитися до «золотої» серії, програвши у півфіналі чинному віце-чемпіону з Кременчука.
 
За підсумками регулярного чемпіонату, в якому кожна з шести команд-учасниць провела по 40 матчів, «Кременчук» відстав від «барсів» на дев’ять пунктів.
 
Проте півфінальна серія завершилася повністю на користь команди з Полтавщини, котра не дозволила вищому за рейтингом опоненту виграти бодай один поєдинок.
 
Кожен із трьох півфінальних поєдинків за участі «Кременчука» та «Білого барсу» мав закручений сценарій.
 
У двох iз них суперники грали «овертайм», утім щоразу сильнішим виходили підопічні Олександра Савицького — за сумісництвом  головного тренера національної збірної України.
 
«Шкода, що в «плей-оф» не виграли жодного матчу. Але до хлопців у мене немає жодних претензій, вони старалися, віддали всі сили, отримавши, в підсумку, бронзові нагороди», — так прокоментував завершення сезону наставник «барсів» із Білої Церкви Костянтин Буценко.
 
Варто відзначити, що у нинішньому сезоні «плей-оф» розпочався з чвертьфінальної стадії (проходив за футбольним принципом двох матчів «на виліт»), в якій команди, що в «регулярці» посіли третє-шосте місця, боролися за путівки до півфіналу, куди автоматично пробилися «Донбас» та «Білий барс».
 
Цілком очікувано, що двоматчеве протистояння третьої («Кременчук») та шостої («Вовки») за рейтингом команд регулярного чемпіонату завершилося переконливою перемогою хокеїстів із Кременчука — 10:4.
 
У протистоянні ж четвертої та п’ятої команд «регулярки»  («Динамо» та «Галицьких левів», відповідно)  все вирішила одна шайба — 6:5.
 
Водночас шансів на успіх у півфіналі харківські динамівці взагалі не мали, розгромно програвши «Донбасу» кожен із трьох поєдинків. 
 
З упевненої перемоги розпочав донецький колектив і фінальну серію (3:0), котра точитиметься до чотирьох звитяг однієї з команд фіналістів. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Фінальна серія (до чотирьох перемог). Перша гра. «Донбас» — «Кременчук» — 3:0.
Півфінали (до трьох перемог). «Донбас» — «Динамо» — 6:2, 9:0, 9:2. «Білий барс» — «Кременчук» — 1:2 ОТ, 3:5, 4:5 ОТ.