У США чоловік, який виграв 19 мільйонів, став серійним грабіжником банків

21.03.2018
Хто з нас не мріє зірвати джек-пот у лотерею і стати мільйонером? Однак, як показує досвід, до великих грошей треба ще й голову на плечах мати.
 
Інакше справдиться народна приказка: «Як прийшло, так і піде». А часом наслідки можуть бути і більш катастрофічними.
 
Приблизно таке сталося з 55-річним американцем Джеймсом Аленом Хейєсом. У 1998 році він виграв у лотерею 19 мільйонів доларів.
 
На радощах чоловік вирішив сповна відчути всі принади життя і підсів на героїн, витрачаючи в тиждень більше тисячі доларів. Дружина, не витримавши такого, подала на розлучення, відсудивши половину виграшу.
 
Але й це не зупинило Хейєса — за кілька років він спустив на вітер усі гроші і навіть продав будинок, щоб погасити борги, а сам переселився до гаража.
 
Але наркотики вимагали свого. І тоді чоловік пішов шляхом найменшого спротиву — спробував пограбувати банк. Погрожуючи пістолетом, він простягнув касиру записку з погрозами.
 
І це спрацювало. Коли ж закінчилися і ці гроші — Хейєс знову пішов до банку.
 
Нині поліція підозрює чоловіка у здійсненні 11 нальотів, скоєних лише минулого року на загальну суму 39 424 доларів. Сам Хейєс поки що зізнався лише в чотирьох пограбуваннях. 
 
Тепер у нього буде досить часу, щоб обміркувати свою поведінку. Але передусім його чекає тривале лікування від наркотичної залежності. Бо без цього жодне перевиховання не дасть результату.