Підвищення зарплат є запорукою розвитку України — Ляшко

21.03.2018
Підвищення зарплат є запорукою розвитку України — Ляшко

Лідер Радикальної партії з трибуни парламенту оприлюднив вражаючі цифри обсягів експорту сировини за 2017 рік.
 
«Минулого року Україна експортувала 42 млн. тонн зернових і отримала за це 3 мільярди доларів валютної виручки. Для порівняння — лише на експорті олії ми заробили 4 мільярди доларів. Тобто Україна встановлює рекорди збору врожаїв, з експорту зернових і отримує за це абсолютно мізерні доходи. Потім перетворюється на експортера дешевої робочої сили і дешевої сировини», — розповів лідер Радикальної партії.
 
Народний депутат наголосив на тому, що економіка не розвиватиметься, поки Україна експортує сировину і дешеву робочу силу.
 
«Влада розказує нам про економічне зростання. Неможливе економічне зростання, коли в Україні не залишається кваліфікованих трудових кадрів. Неможливе економічне зростання, поки ми торгуємо сировиною замість продукції. Ми перетворюємося на сировинну колонію, а українці тікають за кордон», — обурився Ляшко.
 
Політик заявив, що єдиний спосіб припинити відтік кваліфікованої робочої сили за межі України — піднімати доходи громадян.
 
«Зупинять трудову міграцію не прикордонники із собаками, а підвищення зарплат і підвищення рівня життя українців. Саме тому Радикальна партія постійно наполягає на тому, що уряд має підвищити зарплати і пенсії. Це розвиток економіки, це робочі місця, це радикальна зміна економічної політики. Коли зростає рівень безробіття, люди отримують жебрацьку зарплату, а пенсіонери, які працювали все життя, копійчану пенсію, неможливо говорити про майбутнє країни. Запорука розвитку України — підвищення зарплат, створення нових робочих місць і відродження власної економіки», — підсумував Ляшко.