Першими у цьому році суперниками збірної України стануть японці та саудівці

23.03.2018
Першими у цьому році суперниками збірної України стануть японці та саудівці

Збірна України на чолі з Андрієм Шевченком розпочинає підготовку до нового відбіркового циклу.

Не маючи абсолютно ніякої необхідності думати про Чемпіонат світу-2018, збірна України вже зараз може займатися підготовкою до наступного відбіркового циклу, котрим для «синьо-жовтих» буде Чемпіонат Європи-2020.
 
 
Хоча, якщо бути точним, то спочатку на офіційному рівні, восени 2018 року, українські збірники зіграють матчі новоствореної Ліги націй, регламент яких передбачає для частини її учасників розіграш перепусток на чемпіонат континенту. 
 
 
Близькість «мундіалю», до якого готуються не тільки в Старому світі, дозволяє нашій національній команді зіграти низку товариських поєдинків із представниками не європейських футбольних шкіл, для котрих збірна України  — пристойний опонент для перевірки власних сил.
 
Під час березневого «вікна для збірних» суперниками «синьо-жовтих» будуть дві азійські збірні — Японії та Саудівської Аравії.
 
Обидва поєдинки підопічні Шевченка зіграють в Європі: з аравійцями — 23 березня в іспанській Марбельї, з японцями — 27-го березня в бельгійському Льєжі.
 
Готуватися ж до перших у 2018-му році «тестів» наші збірники почали в морозному та засніженому Харкові.
 
Не надто сприятлива для футболу погода внесла свої корективи в запланований Андрієм Шевченком графік харківського міні-збору.
 
Так, через снігопад довелося на день перенести відкрите тренування збірної на стадіоні «Металіст» та прес-конференцію головного тренера.
 
Утім, в умовах, коли поспішати нашій команді особливо нікуди, зірване тренування навряд чи серйозно вплинуло на підготовчий процес «синьо-жовтих» до поєдинку з Саудівською Аравією.
 
Та й, загалом, думається, триденний навчально-тренувальний збір у Харкові мав, більшою мірою, психологічне, аніж ігрове спрямування.
 
Награвати ж зв’язки колектив Шевченка буде вже, як-то кажуть, по ходу п’єси.
 
На щастя, для «синьо-жовтих» у першому поєдинку «спареної дуелі» й суперник не надто потужний, і секретної інформації щодо опонента у тренерського штабу Шевченка достатньо.
 
«У Саудівській Аравії у нас є чимало своїх агентів. Зокрема, й Сергій Ребров, котрий розповів мені окремі деталі про гравців команди-суперниці», — відзначив Шева.
 
Нагадаємо, що з початку поточного сезону Ребров працює в клубному чемпіонаті Саудівської Аравії з командою «Аль-Ахлі», шестеро футболістів якої грають за свою національну збірну.
 
«До цієї гри поставимося максимально відповідально, адже товариські поєдинки приносять очки до рейтингу ФІФА, а ми за нього хвилюємося», — наголосив Андрій Шевченко.
 
Перш за все, поєдинок проти Саудівської Аравії варто розглядати, як тест для атакувальної ланки «синьо-жовтих», до якої останнім часом у наставника було найбільше нарікань.
 
Шевченко не раз говорив, що в його збірній немає хорошого забивного форварда. При цьому в матчі з аравійцями (як, власне, й з японцями) не гратиме лідер нашої команди Андрій Ярмоленко, який залишився в таборі «Боруссії» з Дортмунда заліковувати травму. 
 

НА СТАРТ

Склад збірної України на товариські матчі проти збірних Саудівської Аравії та Японії:
 
Воротарі: Андрій П’ятов («Шахтар»), Андрій Лунін («Зоря»), Денис Бойко («Динамо»). 
Захисники: Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Микола Матвієнко (усі — «Шахтар»), Євген Хачеріді, Микита Бурда (обидва — «Динамо»), Олександр Караваєв («Зоря»), Едуард Соболь («Славія», Чехія). 
Півзахисники: Руслан Ротань, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Володимир Шепелєв (усі — «Динамо»), Тарас Степаненко, Марлос, Віктор Коваленко (усі — «Шахтар»), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Руслан Малиновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія). 
Форварди: Артем Бесєдін («Динамо» Київ), Артем Кравець («Кайсеріспор», Туреччина).