У Тернополі комунальники вирішили запровадити «екологічний піст»

23.03.2018
У Тернополі триває «екологічний піст»! Оскільки традиційний після зими двомісячник благоустрою міської території майже збігається у часі з релігійним Великим постом, то в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради з’явилася ідея оптимально поєднати два цих очищення.
 
«Згідно зi Святим Письмом, піст — це час стриманості, час, коли людина своєю волею усвідомлено каже «ні» низці своїх потреб, відмовляючи собі в тій чи іншій їжі, послугах та надмірних бажаннях, — говорить начальник згаданого управління Олег Соколовський.
 
—  Зміст ідеї «екологічний піст» полягає у тому, що очищення власної оселі (в тому числі й міста) має проходити одночасно з духовним очищенням. Цю ініціативу підтримує й українська церква, оскільки тема екологічної відповідальності є однією з основних у сучасному урбанізованому суспільстві». 
 
У рамках «екологічного посту» мешканцям обласного центру було запропоновано цілу низку можливостей.
 
Наприклад, обмежити на цей час застосування електротехніки та використовувати енергозберігаючі лампочки; запровадити сортування відходів домашнього господарства; відмовитись від купівлі заборонених  первоцвітів, спалювання опалого листя та вшанування покійних пластмасовими вінками і квітами; вчасно провести техогляди власних авто задля зменшення шкідливих викидів в атмосферу.
 
Про результати підтримання тернополянами «комунально-духовної» ініціативи управління ЖКГ обіцяє повідомити після закінчення двомісячника.