Ляшко: «Мінімалка» 15 тисяч гривень — цілком реальна

27.03.2018
Ляшко: «Мінімалка» 15 тисяч гривень — цілком реальна

Олег Ляшко хоче, щоб гроші «Приватбанку» працювали на українців, а не на олігархів.

Якщо повернути до державного бюджету 6 млрд. доларів, виведених iз «Приватбанку» колишніми його власниками Коломойським і Боголюбовим, можна підняти мінімальну зарплату в країні до 15 тисяч гривень.
 
Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик звернувся до міністра фінансів України Олександра Данилюка з вимогою вжити заходів для повернення коштів українцям.
 
«Приватбанк» було націоналізовано більше року тому. Для того щоб покрити втрати, завдані колишніми його власниками, з державного бюджету, а це кошти платників податків, уряд віддав 148 млрд. гривень. Ці кошти влада поклала фактично в кишені олігархів. При цьо­му ми не чуємо про жодне розслідування правоохоронних органів, жодне рішення українських судів i не бачимо діяльності НАБУ. Вони підкуповують правоохоронців i журналістів, щоб уникнути відповідальності», — обурився Ляшко.
 
Лідер РПЛ додав, що ці гроші належать кожному українцю.
 
«Уряд нам розповiдає, що немає коштів на підвищення зарплат і пенсій. Якщо повернути 6 млрд. доларів, які було вкрадено з «Приватбанку», є можливість встановити мінімальну зарплату мінімум у 15 тис. гривень. Ми вимагаємо від влади вжити всіх заходів, щоб повернути вкрадені в українців кошти. Щоб вони працювали на українців, а не на злодіїв, які ховаються по закордонах», — підкреслив Ляшко.
 
Лідер РПЛ запитав, що робить уряд для того, щоб повернути українцям украдені кошти. Міністр фінансів розповів, що ведуть кілька справ стосовно «Приватбанку» як в Україні, так і поза її межами. І саме в Україні їх гальмують.
 
«Дуже хотілося б, щоб Ген­прокуратура завершила розслідування щодо доведення «Приватбанку» до банкрутства і передала цю справу до суду. Бо не можемо ми очікувати чогось від юрисдикції Великобританії, коли тут, в Україні, ми ледве рухаємося», — відповів Ляшку Данилюк.