Проти імперії зла: у Києві активісти вимагали звільнити з російської в’язниці Олега Сенцова

27.03.2018
Проти імперії зла: у Києві активісти вимагали звільнити з російської в’язниці Олега Сенцова

Художниця Марина Соченко (друга ліворуч) разом з іншими активістами організувала акцію підтримки Олега Сенцова. (Фото Георгія ЛУК’ЯНЧУКА.)

Біля Російського посоль­ства у Києві 24 березня пройшла акція на підтримку незаконно ув’язненого у Росії Олега Сенцова — українського режисера, який підтримував Євромайдан і засуджував анексію Криму. 
 
«Усіх запрошували, я чотири дні обдзвонювала і запрошувала, готувала акцію, після того як побачила його змученого на фото, — розповідає Марина Соченко, старший викладач Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури. — Акція мистецька, бо ми — митці, і Олег Сенцов — митець. Якби була співаком, співала б, але я художник, тому малюю. Людина в тяжкому становищі, намагаємося підтримати. Скоро будемо робити акцію на підтримку всіх політв’язнів Кремля, приходьте, буде оголошення».
 
Олег Сенцов є громадянином України, і це найбільша його вина перед імперією зла, яка вкрала наш Крим, пишуть у зверненні активісти.
 
Він не визнав агресію, не захотів приймати громадянство держави-агресора, і за це його визнано терористом.
 
Путінський режим засудив митця, творчу людину на 20 років в’язниці за абсурдними звинуваченнями, — так як і раніше імперія засуджувала і знищувала багато українців, представників інших народів, які не пого­джувалися бути в московсько-ординському імперському ярмі.
 
«Олег є незламною, вільною і сильною людиною. Його неможливо купити за миску юшки із сочевиці, за яку продаються тільки мертві душі, — озвучує думку учасників акції Марина Соченко. — Всі, хто живі душею, мають гідність і совість, весь цивілізований світ, стає на захист Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та інших політв’язнів, бо це є захист основних надбань європейської цивілізації, права кожного представника народу жити вільно у своїй державі.
 
Імперія рабства хоче бачити всіх навколо рабами, бо заздрить чорною заздрістю вільним людям. Вони ненавидять усіх сильних і все сильне. Але це штучно створене на насильстві утворення все одно розвалиться, бо там немає правди. Хочемо сказати словами нашого Генія і пророка Тараса Шевченка, якому теж довелось пити з московської чаші московську отруту: «Схаменіться, будьте люди, бо лихо вам буде!»