Спроба захоплення бази «Грузинського легіону» може призвести до міжнародного скандалу

27.03.2018
Ранок минулої п’ятниці видався гарячим — Нацполіція, як iшлося на відомчому сайті, проводила комплекс необхідних слідчих дій у рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого незаконного заволодіння майном (такі слідчі дії відбулися на території кількох регіонів дер­жави й здійснювалися під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України). 
 
Зокрема, близько 7-ї годині силовики завітали на тренувальну базу «Національного корпусу» і логістичний центр «Грузинського легіону», який зараз базується в Святошинському районі Києва, в одному з приміщень колишнього напівзруйнованого тракторного заводу «Атек».
 
«Бійці легіону — громадяни Грузії, США, Великобританії, Німеччини, професійні військові, які приїхали воювати за Україну, зв’язані «Беркутом», лежать на снігу», — емоційно написав 23 березня в соцмережі боєць легіону Георгій Руситашвілі.
 
Командир «Грузинського легіону» Мамука Мамулашвілі звинуватив у зацікавленості в захопленні території заводу громадян РФ — багатія Євгена Казьміна та Вагіфа Алієва, а також подружжя Зваричів.
 
Декілька років на території заводу — двовладдя. Хоча офіційно документи є в однієї людини — Лариси Іллєнко, яка є власницею цього об’єкта й ще з весни 2014 року допомагала всіляко легіону, — влада свого часу намагалася звинуватити її... в сепаратизмі.
 
Але найкумеднішим наразі є те, що остання АТЕКівська атака виявилася великим пшиком, i до керівників легіону вже почали надходити офіційні вибачення, які вони не збираються приймати доти, доки Арсен Аваков сам офіційно й публічно не вибачиться перед «Грузинським легіоном». 
 
Мамука Мамулашвілі щодо останньої спроби рейдерського захоплення написав у «Фейсбуці»: «...майже ніхто не постраждав, якщо не говорити про неадекватні дії «Корду» і спецпідрозділу МВС. Усе було проплачено дуже великим гонораром! Намагалися знайти хоча б жменьку пороху, але не змогли, зате розбили двері, порвали прапор США, поклали всіх обличчям униз. Приклали електрошокер до рани нашого пораненого бійця, через що в нього почалася сильна кровотеча. Громадяни США, Британії, Німеччини відписалися представництвам своїх країн про правопорушення на місці їх офіційної дислокації. Реакцію рейдери вже скоро відчують на собі». 
 
Стверджують, що в бійців під час «облави» вкрали нові берці, бронежилет, десь поділися кредитні картки. Хоча згодом перед усіма постраждалими вибачилися й обіцяли все відшкодувати.
 
Втім легіонери не задоволені лише таким поворотом подій. Мамука додав: «Захоплення не вдалося i ми маємо намір добитися покарання тих осіб, котрі замовили весь цей цирк!».