Кабмін вирішив не створювати Держслужбу у справах ветеранів АТО

30.03.2018
Кабмін вирішив не створювати Держслужбу у справах ветеранів АТО

Ветерани АТО не хочуть, щоб ставленик влади очолював відомство у їхніх справах. (Фото з сайта ukranews.com.)

Результати скандального конкурсу на голову Держслужби у справах ветеранів АТО анульовані.
 
Так і не судилося Валентину Маньку, проти якого виступила переважна більшість «атошників», очолити Держслужбу ветеранів: на засіданні 28 березня Кабмін не затвердив результати конкурсу на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників бойових дій, який відбувся в січні.
 
Більше того, новий конкурс на очільника Держслужби вирішили взагалі не проводити. Бо уряд вирішив створювати просто Міністерство у справах ветеранів. 
 
Нагадаємо, що проведений на початку року конкурс на посаду голови ветеранської Держслужби був різко розкритикований ветеранським середовищем через його закритість та не­прозорість.
 
Наприклад, один із п’яти претендентів — «кіборг», підполковник Віталій Баранов (позивний «Біба») із максимальних 40 набрав 39 балів, але чомусь не пройшов, хоча це людина, яку добре знають і яка має авторитет серед бійців-ветеранів війни на сході.
 
На конкурсі переміг підприємець Валентин Манько.
 
«У нього абсолютно відоме кримінальне минуле з купою встановлених фактів кримінальних правопорушень за останні 20 років, починаючи з фінансових махінацій і закінчуючи звичайним розбоєм, яким він займався у період війни», — заявляв ветеран АТО Віталій Кузьменко.
 
Ішлося також про те, що Манько має високих покровителів у фракції БПП, зокрема, Ігоря Кононенка та Олександра Третьякова.
 
Та найдивнішим є те, що хоч протягом двох місяців Валентин Манько проходив спецперевірку в МВС, проте таки отримав схвалення й «добро» від правоохоронців.
 
Активісти ветеранських організацій на прес-конференції 27 березня заявили, що вимагають скасувати результати січневого конкурсу та провести новий, відкритий та прозорий: «У разі подальших спроб дискредитації ветеранської спільноти кулуарними призначеннями осіб із сумнівною репутацією залишаємо за собою право дати рішучу відсіч цьо­му всіма доступними нам силами та засобами».
 
Інтригою тепер є те, а кого ж «відберуть» на керівника Міністерства у справах ветеранів і чи не буде це «Манько-2»?!