Коли люди — мішені: у Києві та Івано-Франківську сталися вуличні стрілянини

03.04.2018
Драматичні події відбулися 1 квітня (в Івано-Франківську) й у понеділок (у Києві).
 
У столиці двоє «водіїв-розумників» не придумали нічого ліпшого, як влаштувати стрілянину на проспекті Глушкова (на парковці торгововельного центру «Магелан»), посварившись через... право проїхати першим. 
 
О 16.20 було введено в дію план «перехоплення» — правоохоронці почали розшукувати білий «Мерседес Бенц Спрінтер» та темний «Сузукі Гранд Вітара»: на пошуки автомобілів було зорієнтовано всі наряди.
 
Подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції.
 
Далі більше: наступного дня, але вже в Івано-Франківську, відбулися справжні «чиказькі розбірки» о третій годині ночі біля нічного клубу.
 
У прес-службі поліції Івано-Франківської області розповіли, що правоохоронці отримали інформацію про інцидент на вулиці Івасюка (за словами свідків, невідомі особи стріляли по людях на сходах і в самому приміщенні нічного клубу) й на місце злочину негайно було відправлено патруль. 
 
Прибувши на місце, правоохоронці побачили, як кілька чоловіків сідають у машину і роблять постріли, намагаючись утекти.
 
Проте патруль таки затримав чотирьох осіб біля машини, а ще одного знайшли в кущах, через дорогу. Також було затримано у дворах за нічним клубом і шосту людину. 
 
Водночас по рації було передано інформацію про дві інші машини зловмисників — Volkswagen Caddy і Toyota Land Cruiser Prado — на яких зникли інші причетні до стрілянини поблизу нічного клубу.
 
Буквально за кілька хвилин обидва автомобілі-втікачі було заблоковано на вулиці Незалежності, а п’ятьох чоловіків — затримано.
 
У всіх автомобілях «гангстерів» було виявлено автоматичну та травматичну зброю.
 
Усі 11 затриманих — не місцеві, а «гастролери» з Київської, Харківської та Луганської областей. Чоловіків доставили в міський відділ поліції, де перевірили стан сп’яніння.
 
Триває перевірка, вирішуєть питання про відкриття кримінального провадження.
 
У перестрiлцi було поранено двох відвідувачів клубу. Повідомляють, що їх госпіталізували в медустанову.