Голова — у смітнику: в Одесі розгорівся «хлібний скандал»

11.04.2018
В Одесі трапилося одразу два епізоди з викинутим до смітника хлібом. Перший випадок зафіксував одесит Олег Дідик.
 
Фото, на якому десятки батонів хліба лежать нагорі вщерть заповненого смітника, підірвали «Фейсбук». 
 
Смітник розташований на вулиці Марсельській, біля популярного в місті супермаркету «Таврія В». Користувачі соцмережі одразу припустили, що хліб викинули саме звідти.
 
Публікація за день набула понад 45 тисяч поширень. Людей обурив аморальний вчинок, дехто порадив роздати хліб бідним, хтось — нагодувати бездомних тварин. Знайшлися і ті, хто назвав фото підробкою та провокацією.
 
Представники супермаркету причетність до викинутого хліба відкидають.
 
«Схоже, що це хліб Четвертого хлібозаводу (належить до групи хлібозаводів ВАТ «Одеський коровай». — Ред.), а він iде на повернення, постачальник його забирає», — прокоментував ситуацію представник рекламного відділу «Таврії В» Олександр Приходько.
 
Рекомендацію роздавати протерміновані продукти малозабезпеченим там назвали неприйнятною, оскільки це заборонено законом про захист прав споживачів.
 
У той самий день мережу облетіло фото одеситки Світлани Середи з вулиці Варненської, 2 біля супермаркету тієї ж мережі. Там теж нібито викинули до смітника близько тридцяти хлібин.
 
Але тут склалася ще цікавіша ситуація: зіпсований хліб iз контейнера буцiмто підібрали та перенесли до сусідньої хлібної будки, яка належить одному з найбільших у місті та Україні виробнику хлібо-булочних виробів — уже згаданому «Одеському короваю».
 
В адміністрації підприємства одразу відреагували на скандальну публікацію: «За вказаною адресою виїхала служба безпеки та менеджери фірмової мережі. Проводимо розслідування та бесіду з продавцем, детально вивчили надані фото. Неозброєним оком видно, що фото не відповідають дійсності. На місці не виявлено вказаного сміттєвого баку з продукцією. Продавець також переконує, що подібної ситуації не було. Поки що ми можемо говорити про підступи конкурентів або недоброзичливців, які намагаються не вперше в будь-який спосіб поширити неправдиві чутки».
 
В «Одеському короваї» заявляють, що хліб ніколи не викидають до смітників. Продукцію, яку не продали, забирає спеціальний транспорт.
 
Вона проходить обробку i потiм її ріжуть на шматки, сушать та забирають фермери на корм худобі й для інших потреб.