У виставці FOODEX у Токіо вперше взяли участь 15 українських харчовиків

13.04.2018
На цьогорічній міжнародній виставці FOODEX у Токіо на стенді компанії COIN вперше представили 15 українських компаній-виробників продуктів харчування.
 
Консалтингово-дослідницька компанія Consulting Integrated (COIN) у партнерстві з українською Радою з питань експорту продовольства організувала пілотну презентацію у рамках проекту підтримки експорту українських продуктів харчування та напоїв до Японії «Відкриваємо ринок країни, де сходить сонце».
 
Зокрема, були представлені українські кондитерські вироби, снеки, молочні продукти, мед, натуральні олії та вино.
 
Окрім цього, ще шість виробників від України взяли участь у виставці з власними стендами.
 
Українські компанії у рамках виставки провели понад 250 переговорів з місцевими імпортерами продуктів харчування, про частину з яких домовлялися заздалегідь.
 
Саме такі зустрічі в результаті виявилися найбільш ефективними для налагодження подальшої співпраці.
 
А на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Ігорем Харченком наші підприємці обговорили най­ближчі спільні кроки, які посприяють виходу вітчизняних компаній на ринок Японії.
 
Також учасники відвідали торгові мережі Токіо, аби вивчити тенденції тамтешньої роздрібної торгівлі, асортименту та гастрономічних уподобань населення Японії.
 
На наступний рік заплановано участь українських підприємців на FOODEX 2019 у складі окремого національного стенду.
 
Для детального інформування наших виробників про специфіку далекосхідного ринку і подальші плани запланована зустріч з ними у другій половині травня 2018 року.
 
Як повідомила прес-служба Мінагрополітики, зацікавлені компанії можуть вже звертатись по консультації за телефоном: +38-067-433-00-42.