У центрі Одеси бійцівський собака довів дитину до нервового шоку

13.04.2018
Спущений iз повідка агресивний собака великої породи мертвою хваткою вп’явся щелепами в маленького пуделя, якого вигулювала школярка.
 
Відсутність намордника дала можливість собаці бійцівської породи добряче попсувати свого менш габаритного одноплемінника.
 
Дівчинка почала кричати та відчайдушно захищати свого домашнього улюбленця, проте великий пес, відчуваючи свою безкарність, лише сильніше впивався зубами у свою жертву.
 
На щастя, на допомогу прийшли небайдужі перехожі, які зуміли відтягнути чотириногого нападника від пуделя, який уже задихався, та викликати на місце події поліцейський патруль.
 
Пораненому пуделю знадобилася термінова допомога ветеринарів, а здоров’ям школярки зайнялися психологи — у дитини шок та психологічна травма після пережитого жаху.
 
За статистикою, щорічно в Одеській області фіксують близько 30 тисяч нападів бродячих собак як на людей, так i на домашніх вихованців.
 
Відсутність належного контролю за проблемою з боку відповідних міських служб підігріває активність одеських дог­хантерів.
 
Так, у районі селища Котовський, що на Одещині, вже кілька домашніх собак загинули через отруєння щурячим ядом. 
 
Соціальні мережі рясніють повідомленнями одеситів, чиї вихованці постраждали від рук дог­хантерів.
 
Люди розміщують інформацію застережливого характеру та розповідають страшні історії про своїх улюблених собак, які стали жертвами невідомих злочинців.
 
Злободенна тема змушує власників тварин об’єднуватися в групи та обмінюватися порадами, як самостійно захистити домашніх улюбленців від «народних месників».
 
Є також рекомендації щодо того, яку першу медичну допомогу може надати господар, який помітив у собаки ознаки отруєння.
 
Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, наприкінці березня в селищі Світле Лиманського району троє бродячих псів атакували шестирічну дівчинку.
 
Дитина потрапила до реанімації та ледве вижила: рвані рани голови та лівої ноги довелося зашивати групі медиків.
 
— Служба вилову Одеси могла б легко вирішити цю проблему, а відловлених собак стерилізували б у німецькому притулку, — каже зоозахисник Юлія Ігнатенко. — Небезпечних собак не випускають назад жити на вулиці, а тих псів, які поводяться більш довірливо, охоче беруть в охорону місцеві фермери.
 
За словами секретаря сільради Тетяни Ніколенко, після історії з нападом на дитину, яка шокувала всіх місцевих жителів, гроші під ці цілі знайдуть.
 
Поки що відпрацьовують механізм виділення необхідної суми з місцевого бюджету, а також складають план заходів, які потрібно провести з метою вирішення «собачої проблеми».
 
За словами мешканців селища Світле, інцидент, що трапився, не перший на їхнiй пам’яті. У лютому 2006 року зграя собак на смерть загризла 10-річного хлопчика.
 
Пси перегризли дитині горло, і школяр загинув ще до того, як на місце жахливої події прийшла підмога.
 
Люди говорять про те, що найчастіше проблема виникає з вини власників собак, які або погано дресирують своїх вихованців, або зовсім кидають напризволяще при переїзді на нове місце проживання.