Ляшко знає, як зупинити трудову міграцію

13.04.2018
Ляшко знає, як зупинити трудову міграцію

Олег Ляшко хоче, щоб українці не покидали свої сім’ї в пошуках кращого життя за кордоном.

Відтік кваліфікованих кадрів триває: найкращі спеціалісти виїжджають за кордон, щоб хоч якось прогодувати свої сім’ї. 
 
 
Спроби уряду подолати трудову міграцію без збільшення доходів громадян приречені на провал, переконаний лідер Радикальної партії. 
 
 
«Уряд вирішив боротися з трудовою міграцією шляхом перекваліфікації робітників. Але це абсолютно не вирішує проблеми міграції. Ключове — це радикальне збільшення зар­плат! Коли в Польщі мінімальна зарплата 500 євро, а у нас 120 євро — ось головна причина для міграції. Перекваліфікація трудових кадрів за бюджетні кошти без підвищення зарплат — це викинуті на вітер гроші. Будемо продовжувати спонсорувати економічний розвиток інших держав замість того, щоб відновлювати національну економіку», — обурився народний депутат.
Радикальна партія має свій план, як повернути заробітчан iз-за кордону.
 
«План нашої команди включає низку конкретних кроків: відновлення держфінансування профтехосвіти, дуже суттєве підвищення зарплат для працівників, абсолютні обмеження на торгівлю сировиною, стимули для енергомодернізації та переоснащення виробничих потужностей підприємств, зниження облікової ставки Нацбанку для здешевлення кредитів, програми забезпечення молодих сімей житлом і першим робочим місцем. Це реальний план відновлення національної економіки і зупинення трудової міграції. Все інше — короткострокова туфта із наперед провальним результатом», — зазначив Ляшко.
 
Політик наголосив на тому, що потрібно збільшити державну підтримку села для припинення трудової міграції.
 
«Українці купують землю в Польщі, бо не бачать перспектив у рідній країні. Адже в Україні неможливо прогодувати родину на мізерну зарплату, а сільське господарство знищують на догоду іноземцям. Ми вимагаємо від уряду підвищити мінімальну зарплату і відмовитись від заборони на продаж домашнього м’яса та молока, щоб дати людям можливість достойно жити», — підсумував Ляшко.