Бойовики на Донбасі вперше за тривалий час використали танки та протитанковий ракетний комплекс

13.04.2018
За добу 11 квітня російсько-окупаційні війська продовжили ігнорувати «великоднє перемир’я».
 
Агресор здійснив 64 обстріли позицій українських захисників. Неспокійно було на обох напрямках.
 
На Донеччині під вогонь із заборонених 120-мiлiметрових мінометів потрапили наші укріплення поблизу Бердянського, Лебединського, Широкиного, Водяного, Пісків, Кам’янки, Авдіївки та шахти «Бутівка».
 
Також поблизу Водяного, Пісків та Кам’янки бойовики вели вогонь iз танків, а в районі Талаківки, Лебединського та шахти «Бутівка» — з мінометів калібру 82 мм.
 
Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя «працювали» по захисниках Старогнатівки, Талаківки, Мар’їнки, Гнутового, Красногорівки, Опитного, Новотроїцького та Павлополя.
 
Оборонців Пісків, Гнутового та Красногорівки обстрілювали ще й  з БМП, а поблизу Широкиного привели в дію протитанковий ракетний комплекс.
 
У ніч на 11 квітня бойовики також здійснили обстріли житлових кварталів старої Авдіївки. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуцi» повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
 
За його словами, стріляли по приватному сектору. Влучили у будинок та сарай на вулиці Лермонтова.
 
«Як доповів мені Павло Малихін, голова ВЦА Авдіївки, обстріл розпочався вночі, люди встигли сховатися в укриття й просиділи там до ранку. На щастя, ніхто не постраждав», — зазначив Жебрівський.
 
На Луганському напрямку із 82-мiлiметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор обстрілював наші укріплення поблизу Новоолександрівки, а озброєння БМП — застосував у районі Луганського.
 
Унаслідок ворожого вогню поранень зазнали четверо українських воїнів. Один військовослужбовець отримав бойове травмування. Постраждалих госпіталізували.
 
Є жертви серед цивільного населення. У Луганській області на лінії розмежування у селі Піщане Станично-Луганського району підірвався автомобіль із родиною.
 
Люди зникли ще 7 квітня. Про це в поліцію повідомили їхнi сусіди. 
 
«Неподалік річки Сіверський Донець, що безпосередньо розташована на лінії розмежування, поліцейські виявили пошкоджений автомобіль Shevrolet Niva. Попередньо встановлено, що автомобіль пошкоджено внаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою (за попередньою інформацією — протитанкова міна), який здетонував унаслідок наїзду на нього автомобіля. Біля автомобіля виявлено чотири обвуглені трупи», — повідомила прес-секретар Нацполіції Луганської області Тетяна Погукай.
 
На місці події працюють криміналісти, вибухотехніки та співробітники слідчо-оперативної групи.