Олександр Усик через травму не зможе провести бій проти росіянина Гассієва

18.04.2018
Було б занадто просто, якби за нинішніх геополітичних обставин українсько-російський фінал прем’єрного сезону Все­світньої боксерської суперсерії Олександр Усик — Мурат Гассієв пройшов без жодних ексцесів.
 
Відтоді, як стали відомими імена фіналістів у важкій категорії, практично одразу між командами-суперницями розгорілися баталії, пов’язані з вибором приймаючого вирішальний бій WBSS міста.
 
Представники Гассієва   заявили, що зроблять усе можливе, аби фінал відбувся в Росії. Мовляв, абсолютно не проблема перекупити у Саудівської Аравії запланований на 11 травня «вечір боксу».
 
Водночас для команди Усика ідея боксувати в Росії виглядала не надто привабливою.
 
Зрештою, вийшло так, що за місяць до доленосного в контексті розподілу одразу чоти­рьох чемпіонських поясів — за версіями WBC, WBO, WBA, IBF у першій важкій вазі — німецькі промоутери Всесвітньої боксерської суперсерії, брати Калле та Нісс Зауерланди заявили, що запланований на весну фінал Усик — Гассієв, а разом iз ним і вирішальний бій у другій середній вазі між Джорджем Гроувсом та Каллумом Сміттом, переноситься на літо.
 
«Зважаючи на значущість поєдинків, ми хочемо зробити все правильно. Завершуємо узгодження нової дати та місця, де буде розіграний Кубок Мухаммеда Алі», — написали в своєму «Твіттері» брати Зауерланди.
 
Минуло кілька днів і український фіналіст першого сезону WBSS Усик розповів про причини скасування травневого бою: «У своєму тренувальному таборі я отримав травму ліктя, тому бій 11-го травня не відбудеться. Проінформуємо організаторів, як тільки ми будемо готові. У команди Гассієва прошу пробачення за незручності. Це спорт, таке інколи трапляється. Друзям і фанатам спасибі за підтримку. Трохи почекайте. Світ любить сильних».
 
Як уточнив промоутер Усика Олександр Красюк, попри травму, його підопічний до останнього сподівався, що зможе вийти на ринг 11 травня.
 
Однак обставини склалися дещо інакше. Важко сказати, що стало вирішальним у зміні календарного плану WBSS, але з огляду на розмови, котрі активно розпочалися після скасування раніше обумовленої дати, не тільки в травмі Усика справа.
 
«Ніхто не може змусити Усика боксувати проти Гассієва в Росії», — наголосив Красюк, даючи зрозуміти, що бажання російської сторони провести в рідних стінах поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі залишається занадто сильним.
 
Хоча позиція українського боксера виглядає вельми категорично: «Бій може пройти й у Росії, але без Усика».
 
Не виключено, що останнє слово в цьому «протиборстві поза рингом» можуть сказати політики.
 
Поки ж, як свідчить Красюк, промоутерська компанія «К2» своєї згоди на проведення фіналу в Москві чи Сочі, як того палко прагнуть у російському боксерському світі, не давала.
 
Щодо нової дати бою, то найбільш вірогідним часом для його проведення сторони називають літні місяці — червень або липень.
 
У таборі Усика сподіваються, що до цього часу Сашко залікує травму й на піку форми підійде до вирішального поєдинку Всесвіт­ньої боксерської суперсерії.