Як заробити мільйон: театр «Колесо» інсценізує англійський гумор

20.04.2018
Як заробити мільйон: театр «Колесо» інсценізує англійський гумор

DoubleDouble: Філіппа Джеймс — Валентина Бойко і Данкен Мак Фі — Сергій Ладесов. (Фото театру «Колесо»)

Київський академічний театр «Колесо» подарував своїм прихильникам чергову прем’єру — DoubleDouble. 
 
Основою вистави є сучасний романтичний трилер «Англійська рулетка, або ... Мільйон за контрактом» («Пастка для двійника»), яку написали Ерік Еліс і Роджер Рііс.
 
Ця п’єса підкорила не одну сцену, з успіхом йшла в театрах Америки, Європи і навіть Африки. Перекладена на 16 мов. Прем’єра п’єси відбулася у театрі Palace міста Уотфорд ще у 1986 році.
 
Тоді один з авторів — Роджер Рііс — зіграв роль Данкен Мак Фі. Уже наступного року у театрі Fortune постановку побачив Лондон. З того часу п’єса була в афіші бага­тьох репертуарних театрів Великобританії. 
 
— Якось наша заслужена артистка Валентина Бойко розповіла мені про цю п’єсу й сказала, що непогано було б її поставити на сцені нашого театру, — розповідає Ірина Кліщевська, директор-художній керівник київського театру «Колесо».
 
— Вона вже навіть знала, з ким у парі зіграє. Російський переклад нас не зовсім влаштовував. Звернулися до оригіналу. З Англії нам прислали книжку. Ми зробили переклад. Актори швидко, з ентузіазмом розпочали репетиції. До сьогодні такого жанру в нас ще не було. Досить дивний і цікавий сюжет. Вирішили, що це справді зацікавить глядача».
 
І справді, з прем’єрної вистави театрали вийшли приємно здивовані. Вистава DoubleDouble з перших хвилин захоплює глядача й не дає йому розслабитися до останнього слова.
 
Задіяні двоє акторів — заслужена артистка України Валентина Бойко (Філіппа Джеймс) і відомий актор Сергій Ладесов (Данкен Мак Фі).
 
В афіші зумисне не згадується серед персонажів ім’я третьої дійової особи — Річарда Джеймса. Його грає теж Сергій Ладесов. 
 
У виставі є такі непередбачувані моменти й повороти, на які не розраховуєш. Глядач у постійній напрузі: що буде далі. Двоє героїв зійшлися в психологічному поєдинку, щоб розповісти нам із гумором та пристрастю про ...
 
Про те, як заробити мільйон за контрактом? Ні, переповідати сюжет не буду. Цю виставу треба просто йти і дивитися. 
 
Важливо думати над кожною дією, вчинком, бо ми так часто в житті багато припускаємося помилок, потрапляємо в непередбачувані ситуації... А ця вистава вчить, як не потрапити в халепу.
 
Деякі сцени дають розслабитися й насміятися удосталь.
 
У виставі звучить чудова музика композитора Володимира Дадикіна. Над пластикою працювала Ганна Лисенко. Режисер-постановник — народна артистка України Ірина Кліщевська.