У Києві для ветеранів АТО і родин загиблих бійців впроваджують поліпшену житлову програму

20.04.2018
Хорошою новиною стала ініціатива, згідно з якою Департамент будівництва та житлового забезпечення Київської міської держадміністрації розширив співфінансування житла для киян, що перебувають на квартирному обліку, опцією 50/50 для ветеранів АТО, а також для сімей загиблих добровольців і військовослужбовців.
 
Адже до цього часу фінансування купівлі житла з міського бюджету для осіб, що перебувають на квартирному обліку в Києві, становило лише 30%, а решту 70% — мали виплатити самі громадяни.
 
Згідно з документом, опцією 50-відсоткового фінансування житла зі столичного бюджету зможуть скористатися учасники та добровольці АТО, особи, що отримали інвалідність унаслідок подій під час Революції гідності (окрім правоохоронців), а також сім’ї добровольців і військовослужбовців, що загинули в зоні АТО. 
 
Більше того, до честі столичного департаменту варто також додати й те, що він змінив вартість одного квадратного метра житла, яке співфінансує місто, з 7,9 тис. гривень на більш лояльну, визначену Міністерством регіональної політики, будівництва і ЖКГ.
 
Відповідний наказ, підписаний директором департаменту Костянтином Федотовим,  набув чинності з 18 квітня.
 
Як розповіла «УМ» заступник начальника Управління житлового забезпечення КМДА, начальник відділу обліку та розподілу житлової площі Євгенія Заєць, наразі у столиці на квартирному обліку перебуває більше 2,5 тисячі ветеранів АТО, бійців-інвалідів та членів родин загиблих воїнів.
 
Усім цим категоріям ордери на квартири видають у районних державних адміністраціях міста Києва.